Saç dökülmelerine karşı maske

Saç dökülmelerine karşı maske , saç maskesi tarifi , saç dökülmesi nasıl önlenir

Google Haberlere Abone ol
Saç dökülmelerine karşı maske

Saç dökülmelerine karşı maske

Günümüzde hem bayanlarda hem de erkeklerde saç dökülme oranı giderek artmaktadır. Bunun başlıca sebepleri arasında sağlıksız beslenme ve kimyasal içerikli şampuanların kullanımı yatar. Saçlarınızı yıkadığınız su da bile kimyasal katkı maddeleri bulunur. Bu dış etkenler birleştiğinde saç dökülmelerine neden olur. Saç dökülmelerine önlem alınmadığı takdirde ciddi problemler ortaya çıkarabilir. Saçınızın döküldüğünü hissettiğinizde bunun önlemi alınmalıdır. Evde kolayca uygulayabileceğiniz maskeler ile saç dökülmelerine karşı saç sağlığınızı koruyabilirsiniz.

Yumurta maskesi

1 tane yumurtanın yalnızca sarısı , 3 yemek kaşığı defne yağı , 3 yemek kaşığı zeytin yağı ve 3 yemek kaşığı ise sarımsak (aktarlardan ulaşabilirsiniz)

Tüm malzemeleri bir kabın içerisinde karıştırın. Daha sonra saçlarınıza masaj yaparak iyice yedirin ve 1,5 saat kadar bekletin. Ancak bekleme sırasında saçınızı streç film yardımıyla sararak hava almasını engelleyin. Bir ay boyunca haftada bir kez bu maskeyi uyguladığınızda saçlarınızın dökülmesinin durduğunu hissedeceksiniz.

Kuru mayalı maske tarifi

1 yemek kaşığı hint yağı , 1 yemek kaşığı kekik yağı , 1 yemek kaşığı kuru mayayı bir kabın içerisinde karıştırın. Maya erimeye başlayıp maske kıvamına geldikten sonra saçlarınızın diplerine yedirerek uygulayın. Ardından saçlarınızı streç film ile sarın ve 2 saat bekletin ve haftada bir kez mutlaka bu maskeyi tekrarlayın.

Yorumlar