Saç beyazlamasını önleyen maske, biberiye maskesi

Saç beyazlamasını önleyen biberiye maskesi , saç neden beyazlar , saçın beyazlaması nasıl önlenir. İşte saç beyazlamasında en etkili maske tarifi: Biberiye Maskesi.

Google Haberlere Abone ol
Saç beyazlamasını önleyen maske

Saç beyazlaması herkesin ortak sorunlarından. İşte saç beyazlamasının çözümü, biberiye maskesi.

Artık beyaz saçlar yaşlılığın belirtisi değildir. Stres, yorgunluk, yanlış beslenme ve uyku rejiminin düzensizliği, ayrıca genetik nedenlerden kaynaklanan faktörlerin etkisiyle genç yaşta da saç ağarması ile yüzleşebilir. Birkaç telinizin beyazladığını görürseniz, fakat boyatmak istemiyorsanız o halde biberiye maskesini deneyebilirsiniz!

Biberiye ve adaçayı en çok kullanılan şifalı bitkiler arasındadır. Ancak bu iki bitkinin içerdiği maddeler saçların rengini koyulaşmasını sağlar. Bu sebeple, gri ve beyaz saçların rengini koyulaştırmak için bu iki bitkiden faydalanılır.

Bunun için iki bardak suyun içerisine yarım fincan biberiye tozu ve aynı miktarda toz halinde salınmış adaçayı döküp kaynatın. Kaynadıktan sonra ocağın altını kapatıp 1-2 saat demlenmesini bekleyin. Karışımı süzün. Saçınızı şampuanlayıp yıkadıktan sonra biberiye ve adaçayı suyu ile durulayın. 15-20 dakika sonra saçınızı tekrar temiz su ile yıkayın.

Haftada iki kez bunu tekrarlarsanız, saçlarınızdakı beyazlar artık sizi rahatsız etmeyecek.

biberiye
Biberiye

 

Yorumlar