Sabri Ülker Vakfı'ndan 'kaynağından bilgi' seferberliği

Vakıf EFSA (Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi), EUFIC (Avrupa Gıda Bilgi Konseyi), ILSI (Uluslararası Yaşam Bilimleri Enstitüsü), başta olmak üzere yakından takip ettiği güvenilir bilgi kaynaklarından aldığı güncel bilgileri topluma aktarıyor

Google Haberlere Abone ol
Sabri Ülker Vakfı'ndan 'kaynağından bilgi' seferberliği
Beslenme ve sağlıklı yaşama dair aradığınız bilgilere Google’dan mı ulaşıyorsunuz? Peki size ulaşan her bilginin gerçekten doğru olup olmadığını kaynaklarını araştırarak inceliyor musunuz? Toplumun gıda, beslenme ve sağlıklı yaşam alanında güncel, güvenilir ve bilimsel bilgiye ulaşmasını kendisine görev edinen Sabri Ülker Vakfı, doğru bilgiyi şimdi de “Bilim Bunu Konuşuyor” bültenleriyle gündeme getiriyor. Vakıf EFSA (Avrupa Gıda Güvenliği Otoritesi), EUFIC (Avrupa Gıda Bilgi Konseyi), ILSI (Uluslararası Yaşam Bilimleri Enstitüsü), başta olmak üzere yakından takip ettiği güvenilir bilgi kaynaklarından aldığı güncel bilgileri topluma aktarıyor.

Sabri Ülker Vakfı kurulduğu 2009 yılından bu yana topluma dengeli beslenme ve sağlıklı yaşam alışkanlıkları kazandırmak amacıyla, uluslararası platformdaki güvenilir kurumları takip ediyor, bu kurumlarla işbirliği içerisinde çalışıyor. Vakıf şimdi de “Bilim Bunu Konuşuyor” bültenleriyle bu kurumlardan elde ettiği bilimsel ve güncel bilgileri Türkiye gündemine taşıyor. Ulusal ve uluslararası basında yer bulan sağlık ve beslenme ile ilgili makaleleri ve bu makalelerin kaynağını inceleyen Sabri Ülker Vakfı, bu alanlardaki bilgi karmaşasının önüne geçmeyi amaçlıyor. Vakıf tarafından bilimsel bir süzgeçten geçirilen bilgiler, tarafsız bir yorum ve anlaşılır bir dille ‘Bilim Bunu Konuşuyor’ köşesinde topluma sunuluyor.

Beslenme bilimine ilişkin en güncel bilgileri ve son çalışmaları, herkesin faydalanabileceği açıklıkta paylaşan Sabri Ülker Vakfı’nın “Bilim Bunu Konuşuyor” bültenlerine http://www.sabriulkervakfi.org/BBK adresinden ulaşmak mümkün.

Yorumlar