Ramazanda nasıl beslenilmelidir!

Ramazan ayında beslenmeye dikkat edilmelidir. Sahur ve iftarda yenilen gıdalar nasıl olmalı? Ramazanda nasıl sağlıklı beslenmelidir? Tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda neler yenmelidir? İftarda neler yenmelidir?

Google Haberlere Abone ol
Ramazanda nasıl beslenilmelidir!

11 ayın sultanı ramazan geldi. İlk sahur dün gece yapıldı. Gün boyu 17 saat süren açlığın ardından ilk oruçlar açılacak. Ramazan ayının yaz ayına gelmesiyle gün boyu susuzluğu tetikleyen sıcak havalarda vücut direncinin dengede olmasını sağlamak gerekir.

Ramazan ayında beslenmeye  dikkat edilmelidir. Sahur ve iftarda yenilen gıdalar nasıl olmalı? Ramazanda nasıl sağlıklı beslenmelidir? Tok tutan yiyecekler nelerdir? Sahurda neler yenmelidir? İftarda neler yenmelidir?

Sahurda neler tüketmeli?

Sahurda ağır ve yağlı yiyeceklerden uzak durulmalıdır. Sahurlarda genel de kahvaltı ağırlıklı besin yenmelidir. Özellikle yumurta mutlaka yenmelidir. Yumurta gün boyu tok kalmaya yardımcı olur. Kahvaltı ağırlıklı beslenmek hem mideyi rahatsız etmez , hem de sağlıklı beslenmeye yardımcı olur. Diğer yandan kahvaltı yemeyi tercih etmeyen kişiler, kepekli makarna , esmer pirinçten yapılan yiyecekler , bulgur pilavı , tam tahıllı ekmek , sebze ve salata ağırlıklı beslenmelilerdir. Vücut uzun saatler aç kalacağından özellikle şeker dengesini sağlayacak besin takviyesi yapmaya dikkat edilmelidir. Bunun için en faydalı besin meyvelerdir. Üzüm , karpuz , kavun , armut gibi meyveler bol bol tüketilmelidir.


 

İftarda neler tüketmeli?

17 saat süren açlığın sonunda nefis her şeyden tatmak isteyecektir. Bu durumda mideye birden yüklenmeden dinlendirerek azar azar yemek yenmelidir. İftarda tatlı ihtiyacını karşılamak için ise mutlaka sütlü tatlılar tercih edilmelidir. Güllaç , sütlaç gibi…

İftarlarda sebze , salata , ayran , yoğurt ve cacık , bununla birlikte tavuk veya balık  ve tam buğdaylı yiyecekler tüketilmesi gerekir. Özellikle karbonhidrat ağırlıklı hazırlanan iftar sofraları çok sağlıklıdır.


Yorumlar