Peynir severler daha uzun yaşıyor

Araştırmalar peynir sevenlerin daha uzun yaşadığını gösterdi.

Google Haberlere Abone ol
Peynir severler daha uzun yaşıyor
Sonhaberler | Haber Merkezi 

Peynir seven ve çokca tüketen insanlara iyi bir haberimiz var. Araştırmalar peynir seven insanların daha uzun yaşadığını gösterdi.

Yapılan araştırmalar peynirin kalp hastalığı riskini azaltarak yaşlanmayı geciktiridiğini ortaya koydu. Ortalama yaşam süresini uzatmaya yardımcı olan peynir cilt yaşlanmasının da önüne geçiyor.



Bilim adamlarının labaratuvar fareleri üzerinde yaptıkları deney, düzenli peynir tüketiminin hayvanların daha uzun yaşadıklarını ortaya koydu.

Öte yandan, İtalya'da 800 kişi üzerinde yapılan bir araştırma peyniri düzenli tüketenlerin hipertansiyon ve kardiyovasküler hastalıklara daha az yakalandıklarını ortaya çıkardı. Kardiyovasküler hastalıklar peynir tüketmeyen insanlarda %40 daha fazla olduğu sonucunu ortaya çıkardı.



Araştırmacılar, peynirde bulunan poliamin maddesinin vücudu toksinlerden arındırmaya yardımcı olduğunu ve vücut üzerinde yararlı bir etki oluşturarak kişinin fiziksel olarak yenilenmesine yardımcı olabileceğini söylediler.

Elbette, peynirin çok miktarda kaloru içerdiğini ve bazı insanlar için zararlı olabileceğini akılda tutmak gerekir. Fakat bu, peyniri yiyemeyenlere yaşam beklentilerini uzatma şansının bulunmadığı anlamına gelmez.

Peynirde bulunan poliamin, yeşil bezelye, tatlı mısır, soya fasulyesi ve tam tahıllı gıdalar gibi çeşitli gıda ürünlerinde de bulunabilir. Ancak peynir tüm bu alternatiflerden bir avantaja sahiptir - çok lezzetli!

Yorumlar