Papatya çiçeğinin faydaları

papatya çiçeğinin faydaları , papatya çiçeği , papatya çayının faydaları , papatyanın faydaları , papatya

Google Haberlere Abone ol
Papatya çiçeğinin faydaları

Papatya çiçeğinin faydaları

Papatya bitkisi ve çiçeği

Yol kenarlarında ve boş arazilerde kendiliğinden büyüyen hoş kokusu olan sarı ve beyaz renkte çiçekler açan bir bitkidir.

Papatyanın Faydaları

İştah açıcıdır. Sinirleri yatıştırıcı etkisi vardır. Aynı zamanda bel ve baş ağrılarına da olumlu etkileri vardır. Ağrıları azaltır. Diş ağrısına da faydalıdır. Bedene esneklik kazandırır. İdrar söktürücüdür. Vücuttaki harareti azaltır ve mikropları öldürür. Bademcik , dişeti , boğaz ve ağız iltihapları gibi durumlarda gargara yapmak iyi gelir. Çiçeğinden demlenen çay ile vücuttaki yaralı bölgelere uygulandığında yaraları iyileştirir. Bu hem mikropları öldürür hem de yaraların iyileşme sürecini hızlandırır.

Papatya demlenerek tüketildiğinde bağırsaktaki gazları yok eder. Kramp ağrılarına iyi gelir. Birçok hastalığın iyileşme sürecini hızlandırır.

Papatya çayının ve yağın tıpta kullanım alanı yaygındır. Papatya çayı cildi temizlemek ve ferahlamasını sağlamak için faydalıdır. Gözde şişlikler meydana geldiğinde çayıyla göze kompres uygulandığında şişliği alır. Papatya çayını demleyip suya karıştırıp banyo yapmak vücut derisindeki mikropları öldürücü etkiye sahiptir.

 

 

Yorumlar