Ozon tedavisi ya da ozon terapi nedir, nasıl yapılır?

Ozon tedavisi ya da ozon terapisi, patolojik rahatsızlıkları olan hastalar üzerinde uygulanan bir yöntemdir. Bu tedavi yöntemiyle rahatsızlık bazen tamamen ortadan kalkabiliyor.

Google Haberlere Abone ol
Ozon tedavisi ya da ozon terapi nedir, nasıl yapılır?

Ozon tedavisi, çoğu patolojik rahatsızlığı iyileştirmek ya da tamamen düzeltmek için kullanılan bir tedavi yöntemidir. Var olan hastalığın tedavisinde uygulanan diğer tedavilere destek amacı ile uygulanmaktadır ve tamamlayıcı tedavi kategorisinde yer almaktadır. Ozon, üç farklı oksijen atomunun birleşmesi ile oluşan bir kimyasal maddedir. Ozon tedavisi alternatif olarak kullanılan bir yöntem olmamakla birlikte, olumlu etkileri bilimsel olarak kanıtlanmış etkili bir tedavi metodudur.

Ozon Tedavisi Nasıl Uygulanır?

Ozon bilindiği gibi bir tür gazdır. Tedavi amacı ile uygulanacak ozon gazı medikal ozon jeneratörleri yardımı ile saf oksijen üretilerek elde edilir. Elde edilen ozon, tedavi uygulanırken her zaman oksijen karışımı ile bir arada kullanılır. Saf ozon asla tek başına uygulanmaz. Bütün ilaç tedavilerinde olduğu gibi ozon tedavisi de var olan hastalığa ve hastanın özelliğine göre farklılık gösterebilmektedir. Uygulanacak ozon ve karışım miktarına, tedavi yöntemine doktor karar vermektedir. Günümüzde genel sağlık durumunu koruyarak ve ihtiyarlamadan yaşlanmak için tercih edilebilecek son derece modern bir tedavi yöntemidir. 

Ozon Terapi Yöntemleri:

Ozon Minör Terapi: Belli oranda vücuttan alınan kan ozon gazı ile bir takım işlemlerden geçirilerek kas içine enjekte yöntemi ile verilir, KOAH, astım, alerjik reaksiyonlar ve daha birçok hastalık için uygulanabilen güvenilir bir tedavi yöntemidir.

Ozon Majör Terapi: Belli bir oranda alınan kan ozon ile birleştirilerek özel bir şişeye ya da kan torbasına alınır ve yeniden kan dolaşımına verilir. uygulama yaklaşık 20 dakika da tamamlanır. Kullanılan metot kişi de olumsuz bir yan etkiye neden olmaz. Bu yöntem sayesinde kan akciğerlerden normalden daha fazla oksijen alarak tekrar hücrelere bırakır, Antioksidan sistemi aktif bir hal alarak vücutta bulunan kan ve organlar zararlı maddelerden temizlenir ve bağışıklık sistemi oldukça güç kazanır. Dolaşım sisteminde bulunan kan damarları açılarak dolaşım daha rahat gerçekleşir.

Ozon Rectal: Genellikle bağırsaklar ile alakalı gelişen hastalıklar dahil olmak üzere majör terapinin kullanılamadığı durumlarda ozonun rektal yoldan bağırsaklara verilmesini kapsayan bir yöntemdir.

Ozon Torbalama Ve Kupa: Yanık vakalarında ve iyileşmeyen yaralarda sorun olan bölgeye ozon gazının verilmesini kapsayan bir yöntemdir. Enfeksiyon oluşumunu ortadan kaldırmak için etkili olduğu kadar iyileşmeyen yaralar için de olumlu sonuçlar doğurmaktadır. Genellikle dolaşım ile alakalı sorun yaşayan hastalar için majör terapi ile bir arada kullanıldığında başarılı sonuçlar elde edilebilir.

Ozon Eklem İçi  Uygulama Yöntemleri: Romatizma gibi eklem rahatsızlıklarında ozon gazı eklem içine uygulanır. Bu uygulama sayesinde kıkırdak dokunun beslenmesi hedeflenir ve dokunun kendini yenilemesi ve onarması sağlanır.

Ozon Tedavisinin Uygulandığı Hastalıklar Nelerdir?

Diyabet hastalığı

Dolaşım ile alakalı hastalıklar

Cinsel işlev bozuklukları

Parkinson

Göz rahatsızlıkları

Karaciğer ile alakalı gelişen rahatsızlıklar

Ağrı sendromları

Yaşlılığa bağlı olarak gelişen kırışıklıklar

Cilt hastalıkları

Zayıflamaya yardımcı olmak amacı ile

Kronik yorgunluk

Yanık ve iyileşmeyen yaralar

Kanser tedavilerinde destek tedavi

Romatizmal hastalıklar

Bağırsak rahatsızlıkları

Ozon Tedavisi Hangi Hastalıklara Karşı Kullanılamaz?

Alkolizm: Aşırı oranda alkol bağımlılığında

Şiddetli Kan Hastalıkları: İleri boyutlarda yaşanan kansızlık hastalıkları

Ozon Alerjisi: Ozona karşı herhangi bir alerji söz konusu ise uygulama gerçekleştirilmemelidir

Favizm: Kanda bulunan ve oksijen taşımakla yükümlü olan dokularda herhangi bir enzim eksikliği mevcut ise

Kanama ve Pıhtılaşma: Pıhtılaşma problemi yaşayan ve kanamaya elverişli hastalarda

Ozon tedavisi uygulanmadan önce hasta detaylı bir araştırmaya tabii tutulmalıdır. Hasta da mevcut olan hastalıklar tam olarak tespit edilmeli ve fiziksel muayene tam olarak gerçekleştirilmelidir. Bazı hasta gruplarında ozon tedavisine başlamadan önce bir takım laboratuvar testlerine ihtiyaç duyulabilir.

Ozon Tedavisinin Faydaları;

Metabolizmayı hızlandırır

Enfeksiyonlara karşı koruyucu bir özelliği vardır

Bağışıklık sistemin de  olumlu etki bırakarak  vücudu hastalıklara karşı korur

Kanın yoğunluğunu azaltarak akıcılığı arttırır

Yaşlanmayı geciktirir

Ciltte parlaklık ve canlılık sağlar

Vücutta doğal ağrı kesici etki bırakır

Kan dolaşımını düzene sokarak tansiyonu dengeler

Ozon Tedavisinin Zararı Var mıdır?

Ozon tedavisi uzun yıllardır güvenle kullanılan ve birçok hastalığın tedavisinde başarısı kanıtlanmış  bir tedavi yöntemidir.

Yorumlar