Özel Sağlık Sigortası nedir?

Özel Sağlık Sigortası nedir? , özel sağlık sigortası

Google Haberlere Abone ol
Özel Sağlık Sigortası nedir?

 Özel Sağlık Sigortası nedir?

Özel sağlık sigortası, özünde diğer sigorta hizmetleri ile aynı prensipte çalışan bir hizmettir. Sigortalanan kişinin hastalık ya da kaza sonucu yaşanacak sağlık giderlerinin karşılanması için hazırlanan kişiye özel bir hizmettir. Yani risk grubunuza ve poliçenize göre yatırdığınız primler, olağan bir durumlarda yaşanabilecek masraflara karşı sizi korur.

Ülkemizde çeşitli sigorta şirketleri çok çeşitli poliçe paketleri hizmete sunulmaktadır. Tüm poliçelerin tek tek açıklanması hem güç hem de güncelliğini kaybedeceğinden genel olarak önemli noktalarını sizlerle paylaşalım.

Özel sağlık sigortalarının kurumsal ve bireysel olarak iki gruptan oluşur. Bireysel sağlık sigortası kapsamında, devletten destek alınır. Bu sayede hem kendiniz hem eşiniz ve çocuklarınızın özel sağlık sigortası primlerini vergiden düşürebilirsiniz.  Kurumsal Özel Sağlık Sigortalarında ise sunacağı imkanlar bakımından bireysel özel sağlık sigortasıyla uyum sağlasa da , size yalnızca çalıştığınız şirket tarafından sunulan bir imkandır. İşçisinin memnuniyetini artırmak isteyen şirketler, özellikle üst seviyede çalışanları için bu imkanı sağlarlar. İşyeri sadece çalışanına değil çalışana ek olarak eşini ve çocuklarını hatta kimi durumlarda ‘partnerini’ dahi kapsayan bu sigortadan şirketiniz sigortacı kurum ile sözleşme imzalayarak ve sizin tek başınıza ödeyeceği prime oranla çok daha az bir miktar ödeyerek bu imkanı size sunabilmektedir.

 

Yorumlar