Nar kabuğunun mucizesi

Nar kabuğunun mucizesi , nar , narın faydaları , nar neye iyi gelir , nar kabuğu , nar kabuğunun faydaları

Google Haberlere Abone ol
Nar kabuğunun mucizesi
 

Nar kabuğunun mucizesi

 

İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen nar bağışıklık sistemini kuvvetlendirerek, başta kanser olmak üzere birçok hastalıktan korunmaya yardımcı olur. Ayrıca kabukları da organizma için çok yararlıdır.

 

Nar suyu damar sağlığını korur, kalbi kuvvetlendirir, tansiyonu düşürür.

 

Genellikle narın meyvesi tüketildikten ya da suyu büzüştükten sonra kabuğu atılır. Çin'de ise son yıllarda yapılan araştırmalar gösterdi ki, narın kabuğunda suyuna oranla vitaminler daha fazladır.

 

Nar kabuğunun içerdiği mucizevi elementler meme kanserini, ayrıca her türlü tümörlerin tedavi sürecini hızlandırır.

 

Nar kabuğu demlenip içilerekte tüketilir

 

Yapılan araştırmalara göre, nar kabuğu kolesterolü düşürür, beta hücrelerini artırır, diyabet ve kalp-damar hastalıklarına karşı suyundan daha çok etkilidir. Ayrıca ishale de iyi gelir.

 

Bu tedavi meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanseri ile mücadelede ederek ve olumlu etki yarattığı gözlemlendi.

 

Peki bu mucizevi nimet nasıl kullanmalı?

 

Gölgede veya 40-50 derece sıcaklıkta kurutulan nar kabukları ovulur. 100 gram kaynamış suya 2 gram nar kabuğu atılır. Yaklaşık 10 dakika kaynatılır ve suyu her gün bir çay bardağı içilir.

 

 

Kurutulmuş ve parçalanmış nar kabuğunu öğütüp toz haline getirin, 1 çay kaşığı salatanın veya peynirin üzerine ekleyip tüketebilirsiniz.

 

 

Yorumlar