Motivasyon ve başarı için taktikler

Motivasyon ve başarı için taktikler , motive olmanın yolları , motiveyi arttırmanın yolları

Google Haberlere Abone ol
Motivasyon ve başarı için taktikler
 
Motivasyon ve başarı için taktikler


Her iş başarılı olunması için yüksek enerji gerektirir. Kişi yaptığı işe ne kadar motive olursa, o kadar da başarılı olur. Örneğin, aşırı tembel ve devamlı negatif enerji taşıyan bir patronunuz var. Eğer böyle bir patronun yarattığı iş ortamının motivasyonunda ne kadar yüksek enerji ile çalışabilirsiniz. Bu mümkün olabilecek birşey değildir. Fakat genellikle enerjisi yüksek ve iş ortamına pozitiflik katan bir patronla çalışmak, yaptığını işten daha fazla verilm almanızı , motive olmanızı ve severek çalışmanızı sağlar.

Motivasyon, başarılı ve mutlu olabilmek için çok önemlidir. Aşağıdaki ipuçları, kendinizi motive etmeniz ve bunu korumanız için yararlı olacaktır.

Geleceğinizi yazın

Temiz bir kağıda bir iki paragraf şeklinde hayalinizdeki geleceğinizin hikayesini yazın. Gelecekte yapacağınız işi, yaşadığınız yeri ve sahip olduklarınızı yazın. Bu, sizi hem şimdi, hem de gelecekte motive edecektir.

 

Geleceği gözünüzde canlandırın

Gözlerinizi kapatın ve kendinizi gelecekte istediğiniz yaparken canlandırın. Sağlıklı bir şekilde sporla uğraşıyorsunuz, bahçenizdeki  çiçekler ile ilgileniyorsunuz ya da çalışıyorsunuz. Örnek için; hayaliniz küçük bir işyeri açmak varsa, kendinizi tanıtım gününde, müşterileriniz ve çalışanlarınız ile selamlaşırken hayal edin. Böylece, hayallerinizi gerçekleştirebilirsiniz.

 

 Geçmişi gözünüzde canlandırın

Geçmişi gözünüzde canlandırırken, daha önce nerede olduğunuzu ve ne kadar yol kat ettiğinizi göreceksiniz. Planlı hedeflerinize ne kadar yetiştiğinizi ve nerede hata yaptığınızı anlarsınız. Ve bu, sizin doğru yoldan ilerlemenize ortam yaratacak. Örneğin, herhangi bir sürücü sadece karşısına bakarsa ve arkasını kontrol etmeden araba kullanırsa nelerle karşılaşabilir? Zaman zaman geçmişe bakmak, en azından sürücünün arka aynaya bakması kadar faydalıdır.


Disiplinli olun

 

Düzenli, zevkli ve yüksek seviyede organize edilmiş ev, ofis de morelinizi olumlu etkiliyor. Fiziksel dağınıklık, zihinsel dağınıklığa neden olur. Disiplinli, sistemli bir hayatınız olsun, böylece kendinizi her gün daha da yüksekte hissedeceksiniz. Örneğin; gece yatma, sabah kalkma saatiniz düzenli olsun. Sabahları mutlaka kahvaltı yapın ve en az yarım saat sporla uğraşın.

 

Yorumlar