Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler

Mide bulantısı, toplumda yaygın bir şekilde görülen ve farklı nedenlerden dolayı oluşan bir sorundur. Mide bulantısına, aşırı alkol tüketimi, stres ve migren gibi birçok faktör neden olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Mide Bulantısına İyi Gelen Yiyecekler

Mide bulantısı, toplumda yaygın bir şekilde görülen ve farklı nedenlerden dolayı oluşan bir sorundur. Mide bulantısına, aşırı alkol tüketimi, stres ve migren gibi birçok faktör neden olabilir. Aynı zamanda mide bulantısı gebelik belirtisi olarak da ortaya çıkabilir. Bazı gıdaların tüketimi mide bulantısını şiddetlendirirken, bazı gıdaların tüketimi mide bulantısını hafifletebilir. Şayet mide bulantısı sürekli devam ediyorsa ve alınan her önleme rağmen geçmiyorsa mutlaka bir doktora görünmekte fayda vardır.

Mide Bulantısına İyi Gelen yiyecekler Nelerdir?

Nane: Mide bulantısının yoğun yaşandığı anlarda 2 - 3 adet nane yaprağı çiğnemek bulantıyı hafifletecektir. Nanenin mideyi rahatlatıcı bir özelliği vardır ve oluşan bulantının bastırılmasında yararlıdır.

Elma: Lif yönünden zengin bir içeriğe sahip olan elma mide bulantısına neden olan toksinlern vücuttan atılmasına yardımcı olur.

Su: Vücutta yaşanan sıvı kaybı mide bulantısını arttıran faktörler arasındadır. Mide bulantısı yaşanılan dönemlerde tüketilen su miktarına dikkat edilmelidir. Mide bulantısı anında tüketilen su bir anda değil, yavaş yavaş tüketilmelidir. Aksi halde mide bulantısı artabilir.

Kuruyemiş: Vücutta yaşanan protein eksikliği mide bulantısı nedenleri arasında yer almaktadır. Bir miktar fındık, fıstık tüketmek mide bulantısı için yararlı olabilir.

Tavuk Suyu: Ufak bir parça tavuğun haşlanarak suyu tüketilirse mide bulantısını hafifletebilir.

Limon: Limon özellikle gebelik anında yaşanan mide bulantısında oldukça etkili rol oynamaktadır. Limonun kokusu bile mide bulantısını hafifletmek için yeterli olacaktır.

Sindirimi Kolaylaştıran Gıdalar: Mide bulantısı anında sindirimi kolay gıdaları tüketmek bulantıyı bastırabilir.

Zencefil: Zencefilin mide bulantısı üzerinde büyük faydası vardır. Mide bulantısı anında tüketilecek zencefil çayına damlatılan birkaç damla limon suyu ile bulantı hafifleyecektir.

Yoğurt: Mide bulantısı kanser tedavileri nedeni ile ortaya çıkıyorsa bu gibi sorunlarda yoğurt tüketimi çok faydalı olacaktır.

Pirinç Lapası: Kulağa pek hoş gelmese de pirinç lapası mide bulantısına iyi gelen besinler arasındadır.

Muz: Muz mide bulantısını bastıran gıdalar arasındadır. Potasyum yönünden zengin bir içeriğe sahip olan muz mideyi rahatlatıcı bir özelliğe sahiptir.

Soğan Suyu: Mide bulantısı anında 1 çorba kaşığı tüketilen soğan suyu bulantıya iyi gelecek besinlerden bir tanesidir.

Yorumlar