Limonun faydaları

Limonun faydaları , limon , limon neye iyi gelir , limon nelere faydalıdır. Sofralarımızın vazgeçilmezi, çorbaların şifa eki limon ne işe yarar. İşte limonun bilinmeyen faydaları

Google Haberlere Abone ol
Limonun faydaları

Limonun faydaları saymakla bitmiyor. İşte limonun faydaları

Limon bulaşıcı hastalıklara , zehirlenmeye ve ağız kokusunun giderilmesine karşı etkili bir narenciye meyvesidir.

Uzmanlara göre, limon cildin parlak olmasında, vücuttaki sivilce ve lekelerin temizlenmesinde de oldukça etkilidir. Doktorlar ayrıca limon yağının da bir çok faydası olduğunu bildiriyor. Fiziksel açıdan zayıf olan insaların limon yağından faydalanmaları önerilir. Limon yağını kabuğundan ayırmak suretiyle felcin önlenmesinde kullanıldığı bilinmektedir.

Ekşi limon kalp sağlığuna iyi gelir. Ekşi limondan hazırlanan marmelat boğaz ve akciğer için faydalıdır. Limonun etli kısmını hiç nesiz yemek ise mideye zararlıdır. Marmelatı balla karıştırıp yemek sindirimi kolaylaştırır. Limon yaprakları kültürel ve bağırsakları güçlendirir, suyu ise mide duvarları için faydalıdır.

Ayrıca limonun sarılık hastalığının tedavisinde de yararlı olduğu bilinmektedir. Doktorlar limonun faydalarından yararlanmak için limondan hazırlanan gıda kabul etmeden önce ya da sonra hiç birşeyin tüketilmemesini öneriyor.

Diğer taraftan, suda kaynatılan iki adet limon çekirdeği zehirlenme ve akrep sokması durumunda merhem olarak da kullanılır.

Yorumlar