Limon ve Sarımsak kürü nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır?

Limon sarımsak kürü, birçok önemli rahatsızlığa iyi geldiği için uygulanmaktadır. Damar sertliğine ve tıkanıklara karşı oldukça faydalıdır.

Google Haberlere Abone ol
Limon ve Sarımsak kürü nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır?

Limon sarımsak kürü, birçok önemli rahatsızlığa iyi geldiği için uygulanmaktadır. Damar sertliğine ve tıkanıklara karşı oldukça faydalıdır. Hipertansiyon sorunu olanlar, damalarda iltihaplanma sorunu yaşayanlar, kan yağları yüksek olanlarda bu kürü uygulayabilir. Vücutta bulunan yağları yaktığı için, iştahınızı da açacak olan kür, bir yandan kilo vermenize yardımcı olacak, diğer yandan diyetinize dikkat etmezseniz kilo almanızı da sağlayabilir. Şekerin düşmesine katkı sağladığından, pankreas için faydalı olacaktır. Kürün böbrekteki ve safra kesesindeki taşları eriten, idrar söktüren özellikleri de bulunmaktadır. Vücuttaki romatizmal ağrıların dindirilmesinde, kireçlenmenin önlenmesinde, iltihapların giderilmesinde yara sağlayacaktır. Beyin hücrelerine olan yararlı etkileri ile sinir sistemini yenilemesi, felçli hastaların ve vertigo sorunu yaşayanların kullandığı doğal ilaçlarından biri olacak. Bağışıklık sistemini güçlendireceği için, sağlığınızı korumada yanınızda olacaktır. Limon sarımsak kürünü bu sorunları yaşayan kişilerin denemesini tavsiye ederiz. Doğal bir karışım olan bu kür, size de faydalı olacaktır.

Limon sarımsak kürü için malzemeler

  • 40 diş sarımsak
  • 2 litre limon suyu yaklaşık olarak 5 kg limondan elde edilmektedir.
  • Kavanoz

Kürün yapımı

Limonlarınızın suyunu çıkararak kavanozun içerisine alınız. Sarımsakların kabuklarını ayıklayarak, ahşap veya plastik havanda iyice eziniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta, limon ve sarımsakların suyla temas etmemesini sağlamaktır. Aksi takdirde yapacağınız kür, sağlıklı olmayacaktır. Ezdiğiniz sarımsakları limon suyunun içerisine atınız. Kavanozun ağzını kapatarak, güneş ışığı almayan bir yere koymalısınız. Dilerseniz kavanozun etrafını koyu bir ambalajla da kapatabilirsiniz. Bu şekilde ışıkla temas etmeyecektir. Oda sıcaklığında saklayacağınız kavanozu, her gün düzenli olarak çalkalayarak muhafaza ediniz. 25 günün sonunda, karışımı süzerek kalan tortularını ayırınız. Havalar çok sıcak ise, kullanılacak kürü buzdolabında saklamalısınız. Ağzını kapalı olarak tutacağınız kürden, her sabah yarım çay bardağı kadar aç karnına içmelisiniz. Karışımı sulandırarak içebilirsiniz. İçerken karışıma şeker gibi ilavelerin yapılmaması gerekir. Karışımı içtikten yarım saat kadar sonra kahvaltınızı da edebilirsiniz. Yapacağınız bu karışımın sarımsaktan oluşması sizi tedirgin etmesin. Kesinlikle sarımsak kokusunu duymayacaksınız. Kendine has bir kokusu olan karışımın, içerisindeki sarımsaklar eriyecektir. Sayısız fayda göreceğiniz bu karışımı denemenizde fayda vardır.  Sizin de rahatsızlıklarınıza derman olmasını ve sağlıklı bir hayat sürmenizi diliyoruz.

Limon ve Sarımsak kürü nasıl hazırlanır, nasıl uygulanır?

Kaynak: Son Haberler

Yorumlar