Kuru saçlar için maske

Kuru saçlar için maske , saç maskeleri , saçları nemlendirmenin yolları , kuru saçlar için maske tarifleri

Google Haberlere Abone ol
Kuru saçlar için maske
 Kuru saçlar için maske

Kuru ve cansız saçlara şekil vermek ve kısa sürede doğal parlaklığında sağlıklı görünmesini sağlamak oldukça zordur ve uzun zaman alır. Saçların kuru olmasının nedenleri arasında uzun süre saç maşası ve fön makinesi kullanmak vardır. Bununla birlikte yaz aylarında saçların fazla güneşe maruz kalması , rüzgar ve saç bakım ürünlerinin kullanılması , hava kirliliği , denize ve havuza girme gibi birçok sebebe bağlı olarak kuruyabilir. Ancak evde hazırlayacağınız kuru saçlar için doğal maske tariflerini düzenli olarak kullanarak saçlarınızı daha sağlıklı bir görünüme ulaştırabilirsiniz.

Zeytinyağı maskesi

Yarım bardak zeytin yağı ve fırça bu maskenin uygulanması için yeterlidir. Zeytinyağını çok kısık bir ateşte hafif ılıyıncaya kadar ısıttıktan sonra öncelikle saç diplerinden başlayarak saçınızın tümüne uygulayın. Bu maskeyi gece uyumadan önce yapın. Başınızı sarın ve uyuyun. Sabah uyandığınızda şampuan ve bol su ile saçınızı durulayın. Bu maskeyi hafta da 2 kez uygulayabilirsiniz.

Mayonez maskesi

Mayonez saçı nemlendirmek için önemli maddelerden biridir. Saçlarınızın uzunluğuna ve kalınlığına göre yarım ya da bir bardak arası mayonezi saçınızı iyice yedirin. 15 dakika kadar bekletin. Normal bir şampuanla saçınızı durulayın.

Bu maskeyi ikinci defa uyguladığınızda mayonez maskesinde avokadoya da ihtiyacınız olacaktır. Yarım bardak mayonezi yarım avokadoyu iyice ezerek karıştırın. Yeşil bir renk kıvamını alacaktır. Daha sonra diplerden başlayarak uçlara kadar sürün ve 20 dakika kadar bekletin. Durulamak için hafif bir şampuan tercih edin. Bu maskeyi ise haftada bir kez uygulamanız önerilir.

Yorumlar