Kulak ağrısı ve kulak tıkanması neden olur, ne yapılmalı?

kulak , kulak temizliği , kulak ağrısı , kulak ağrısı nedir , tatilde kulak temizliğinin önemi , kulak nasıl temizlenir , kulağa su kaçması , kulak ağrısı için ne yapılmalı? İşte kulak ağrısı için yapılması gerekenler

Google Haberlere Abone ol
Kulak ağrısı ve kulak tıkanması neden olur?

Kulak ağrısı ve kulak tıkanması ,kulakta toplanan suyun temizlenmemesi durumunda su yüzüne çıkan iltihaplanmanın şiddetli ağrılar nedeniyle özellikle de kısa süreli tatilleri işkenceye çevirebileceği belirtildi.

Yazın sıcaklığını hissettirdiği şu yaz günlerinde havuzda ve denizde serinlemek amacıyla tatilin keyfinin çıkartırken yaşanacak en olumsuz durumlardan birisi kulak ağrısıdır. Yaz aylarında hastaları en çok kulak ağrıları hastanelere getirir.  Birçok insanın kulağının içerisinde biriken su bir veya iki günde dışarıya atılır. Ancak akut durumlarda kişi rahatsızlık duyuyorsa, su kaçan kulağın üzerine yatılabilir ya da kulak aşağıda kalacak şekilde, kulağın ön tarafındaki kıkırdaksı bölüme baskı uygulanabilmektedir. Uygulanan bu hareket içeride biriken suyun dışarıya atılmasına yardımcı olur. Fakat suyun dışarıya atılması için bir cisimle karıştırmak, dış kulak yolu iltihabına zemin hazırlar.

Dış kulakta meydana gelen iltihap kısa süreli tatil yapan kişilerin yaşamını olumsuz etkiler. Kulak ağrısı, yüzün yarısına , çene eklemine ve boyuna doğru yayılır. Ağrı hafif olarak başlar ancak, hızla artar.  Havuzda ya da denizde 1 saatten fazla kalmak dış kulak iltihaplanmasına neden olur. Uzmanların önerisi de bir saatten fazla kalınmamasıdır.  Sudan çıktıktan sonra kulaklarınızı sağa ve sola sallanarak temizleyebilirsiniz.

Yaz tatilinin ıstıraba dönüşmesini istemeyenlerdenseniz tatile gitmeden önce mutlaka bir kulak burun boğaz uzmanına giderek kontrollerinizi yaptırmalısınız. Havuzlar denizlere göre daha mikropludur. Yaz tatilini denizde geçirmeyi tercih etmelisiniz. Sudan çıktıktan sonra kulak temizliği çok önemlidir. Bir havlu ya da peçete yardımıyla hafifçe kulağınızı temizleyebilirsiniz.

Yorumlar