Kolesterolü Düşüren Besinler

Kolesterol, uzun süredir devam ediyorsa, ilerleyen dönemlerde kalp ve damar hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkma riskini artırmaktadır.

Google Haberlere Abone ol
Kolesterolü Düşüren Besinler

Kolesterol, uzun süredir devam ediyorsa, ilerleyen dönemlerde kalp ve damar hastalıkları gibi ciddi sağlık sorunlarının ortaya çıkma riskini artırmaktadır. Kolesterolü düşürmek için, düzenli ve doğru beslenmek, aynı zamanda ideal kilolarda olmak gerekmektedir. Düzenli egzersiz ve kolesterol düşüren besinlerin tüketimi bu rahatsızlık için çok önemlidir. Bu iki kurala dikkat edildiği takdirde kolesterolün neden olabileceği hastalıklardan korunmak mümkün olacaktır.

Kolesterolü Düşüren Besinler;

Fındık: Fındık, kalp sağlığını koruyucu, kolesterolü düşürücü etkisi olan E vitamini, doymamış yağlar ve lif yönünden oldukça zengin bir içeriğe sahiptir. Fındığa ilaveten bir avuç, badem ve ceviz yine kolesterolü düşürme etkisi olan besinler arasındadır.

Zeytinyağı: Sızma zeytinyağının oldukça güçlü bir antioksidan özelliği bulunmaktadır. Hayvansal yağlar ve Ayçiçek yağına oranla daha az işlem gördüğünden dolayı sağlık için ideal yağlar arasındadır. Kalori bakımından da zengin bir içeriğe sahip olduğu için özellikle kilo sorunu olan kişiler, gün içinde 2 çorba kaşığından daha fazla tüketmemeye özen göstermelidir.

Yulaf: Kahvaltılarda tüketilebilen yulaf ezmesi LDL kolesterol düşüren besinler arasında önemli rol oynar.

Kuru Baklagiller: Haftalık en az 3 - 4 defa kuru baklagil tüketimi kolesterol seviyesini düzenlemek için etkili olacaktır. Nohut, kuru fasulye ve çözünür lifler ve pirinç yerine tercih edilen bulgur pilavı kolesterol düşüren besinlerdendir.

Keten Tohumu: Gün içinde yaklaşık 50 gr kadar tüketilen keten tohumu yüksek kolesterol problemi yaşayan bir kişinin % 14 civarında kolesterol sorunun azalttığı düşünülmektedir.

Sarımsak: Yapılan birçok bilimsel araştırmaya göre, gün içinde tüketilen bir diş sarımsak yüksek kolesterol seviyesini %12 civarında azaltmaktadır. Ancak kolesterolün düşmesi için sarımsak çiğ olarak tüketilmelidir.

Yeşil Çay: Yeşil çay Asya ülkelerinde yaygın olarak tüketilmekte ve vücudun yağ oranını azalttığı düşünülmektedir. Yeşil çay vücutta yağ oranını temizlediği gibi kolesterolün düşmesinde de % 5 oranında etkilidir. Şeker kullanmadan tüketilen yeşil çay, kolesterol sorunu olan kişiler için etkili bir alternatif olacaktır.

Yorumlar