Kolesterol Düşüren Yiyecekler

Kolesterol düşüren yiyecekler ile uzun süredir mücadele ettiğiniz kolesterol yükselmelerinin ve kolesterolden kaynaklanan damar hastalıklarının önüne geçmek mümkün.

Google Haberlere Abone ol
Kolesterol Düşüren Yiyecekler

Kolesterol düşüren yiyecekler ile uzun süredir mücadele ettiğiniz kolesterol yükselmelerinin ve kolesterolden kaynaklanan damar hastalıklarının önüne geçmek mümkün. İdeal kiloda kalmak, düzenli bir beslenme programı uygulamak ve beraberinde kolesterol düşüren yiyecekler ile kolesterol de öne gelen dengesizliği önlemek olağandır. Özellikle fazla kilo sorunu yaşayan kişilerde daha çok görülen kolesterol yükselmelerini size tavsiye edeceğimiz yiyecekler ile düşürebilirsiniz. 


Hali hazırda bulunan ve kolesterol sorunu yaşayan kişilerin her gün kullanmak durumunda kaldıkları kolesterol düşürücü ilaçlar belli bir kullanımdan sonra kişilerde etkisini azaltmaktadır. Bu ilaçların yanında ek olarak kolesterol düşürücü yiyeceklerden faydalanmak istiyorsanız mutlaka doktor tavsiyesi almanızı veya ilaç kullanımına geçmeden önce faydalı yiyeceklerden yararlanmanızı tavsiye ederiz. Kolesterol düşürücü yiyecekler; Fındık; Kolesterolü düşürmeye etkilidir ve sağlıklı yaşamın kapılarını aralayan önemli yiyecektir. Kolesterolü oldukça etkisi olan bu yiyecek aynı zamanda kalp sağlığını da ciddi derece de korumaktadır. İçerisinde E vitamini, doymamış yağlar ve lif bulunması münasebetiyle her gün tüketilmesi gerekmektedir. Ancak bu besinin fazla tüketilmesi fayda yerine zarar verebilir. Günlük 10 veya duruma göre 13 tane yenilmesi kişilerde kolesterol yükselmesini engelleyecektir.  Yulaf; Düzenli kahvaltı alışkanlığı olmayan veya çalışan kişiler için olmazsa olmaz bir besindir. Mutlaka her gün kahvaltı da gerek yulaf ezmesi şeklinde gerekse yulaflı ekmek şeklinde kullanılmalıdır. İçerisinde bulunan etken maddeler sayesinde bu besini bilhassa alışkanlık haline getirmeli ve çocuklara da günlük olarak yedirmeliyiz. Sarımsak; kolesterol yükselmesi yaşayan kişiler her gün mutlaka bu faydalı yiyeceği tüketmelidir. Ancak günlük bir diş yiyeceklerin içerisinde alınması daha faydalı olacaktır. Fazla tüketilmesi halinde kolesterolün yükselmesine de neden olabilir. Kolesterolü denge tutmak için veya yükselen kolesterolü dengeye getirebilmek için limon ile birlikte ezilmeli ve kür haline getirilip bir ay boyunca yenilmelidir. Gerek içeceklerin içerisine bir çay kaşığı şeklinde gerekse sadece su ile birlikte tüketip kolesterolü düşürebilirsiniz. Kuşburnu; Kolesterolü düşürdüğü herkes tarafından bilinmektedir. Ancak bir diğer faydası da kalp-damar ve tansiyon hastalıklarına ciddi derece de yararlı olmasıdır. Kuşburnu bitkisinin çayı yerine, kendisini derin bir tencerenin içerisine alın ve saatlerce kaynatıp posasını almadan marmelat haline getirip o şekilde tüketilmelidir. Hazır bulunması için yaptığını şekersiz marmelattan her gün bir yemek kaşığı yerseniz kolesterol yükselmesinin de önüne geçebilirsiniz. Kekik suyu; kolesterol yükselmesi olduğu anlarda 3 dakika içerisinde kekik çayı hazırlamalı ve o anda içilmelidir. Kolesterolü yarım saate kalmadan düşürecektir ve yanında pek çok faydasını da gösterecektir.  Greyfurt; Şayet sürekli kullandığınız herhangi bir ilacınız yok ise bu yiyeceği yemenizi tavsiye ederiz. Ancak kullandığınız kolesterol, tansiyon ve kalp hapınız varsa bu üründen uzak durmanız sağlığınız açısından daha iyi olacaktır. Greyfurt yiyeceğini kolesterol yükselmesi yaşadığınız dönemlerde bir tane olacak şeklinde posası ile birlikte yerseniz kolesterolünüzü düşürecektir. 

 

Yorumlar