Kırmızı soğan mucizesi

Soğanın yemeklere kattığı lezzeti ve onun olmazsa olmaz olduğunu herkes bilir. Peki ya inanılmaz mucizesi?

Google Haberlere Abone ol
Kırmızı soğan mucizesi

Lezzeti tartışılmaz olan ve sağlığa faydaları saymakla bitmez.

Özellikle kırmızı soğanın insan sağlığına olan faydaları tartışılmazdır. Kan temizleyici özelliğine sahip olan kırmızı soğan potasyum, magnezyum ve c vitamini açısından zengin bir besin kaynağıdır.



Kırmızı soğanın ikiye bölüp suyunu sıkıp içtiğinizde ve bu kürü uygulamaya devam ettiğinizde tiroid hastalığının yavaş yavaş ortadan kaybolduğunu göreceksiniz. Ayrıca resimde görüldüğü üzere kesilen yuvarlak parçaları dairesel hareketlerle boağazınıza masaj yapmanız faydalı olacaktır.


Hayat kurtarıcı özellik diyebileceğimiz faydalarının arasında kansere neden olan zararlı bakterileri vücudumuzdan söküp atmasını sayabiliriz.



Bağışıklık sistemini güçlendirerek hastalıklara karşı koruyan kırmızı soğanı ayrıca kanayan burnunuzun kanını durdurabilmek içinde kullanabilirsiniz. Bunun için soğanı ikiye bölüp yarısını burnunuza bağlayarak yapabilirsiniz.



Kırmızı soğanın bilinmeyen faydaları

  • Burun kanamasını geçirmektedir. Bunun için burun kanaması yaşayan birinin burnuna ikiye bölünmüş bir soğanın yarısı bağlanırsa kanamanın durduğu görülecektir.
  • İştah açıcı özelliği bulunmaktadır. İştah sorunu yaşayan kişilerin kırmızı soğan tüketmeleri halinde sorunun ortadan kalktığı görülmektedir.
  • Karın ağrısı, karın sancısı ve mide kanaması yaşanması durumunda etkili olabilecektir.
  • Dudak uçuklarında etkili olmaktadır. Bunun için dudak uçuğu yaşayan kimselerde kırmızı soğanın suyunu uçuk üzerine sürerek ovmak etkili olabilecektir.
  • Şeker hastalarına kırmızı soğan kullanımı tavsiye edilmektedir.
  • Tırnak kırılmalarının önüne geçmektedir. El ve ayak tırnaklarında kırılma yaşayanlarda yine soğan suyunu kırılmanın olduğu bölgelere sürüp ovmak etkili bir yöntemdir.
  • Safra kesesi taşı oluşumunun önüne geçmektedir. 
  • Kesik ve yanma gibi nedenlerle oluşmuş yaralarda etkili bir iyileştiricidir. Bu tür durumlarda soğan suyu uygulaması iyi bir çözüm olabilecektir.

Yorumlar