Kilo kontrolünde 'bitkisel ürün' uyarısı

Sağlık Bakanı Akdağ, vatandaşlara "bitkisel-doğal" adı altındaki ürünlerin kullanımından kaçınmaları uyarısında bulundu

Google Haberlere Abone ol
Kilo kontrolünde 'bitkisel ürün' uyarısı
Dünya Yürüyüş Günü'nde diyet ve spora başladığını açıklayan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, vatandaşları, sağlıklı kilo verebilmeleri için hekimleriyle program yapmaları, "bitkisel-doğal" adı altındaki ürünlerin kullanımından kaçınmaları konusunda uyardı.

Akdağ, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sağlıklı yaşam amacıyla kilo kontrolünün sağlanması gerektiğini, bunun için de dengeli beslenmenin yanı sıra gün içinde yeterli fiziksel aktivitede bulunulmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla dün düzenlenen etkinlikte Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz ile 4 ayda en az 10'ar kilogram vereceklerini açıklayan Akdağ, bunun için diyet ve egzersiz programı uygulayacaklarını ifade etti.

Akdağ, "Elbette bunu uygulayacağız, başka türlü yapamazsınız zaten. Özel diyetten kastımız, az yemek ama dengeli olacak şekilde bütün gıda gruplarından ölçülü almak ve bu arada mümkün olduğunca hareket etmek." dedi.

Özellikle masa başında çok vakit geçirenler için kilo alımının daha kolay olduğunu, bu kişilerin çok daha dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Akdağ, şöyle devam etti:
"Bizim durumumuzda olan insanların kilo almasının en önemli sebebi, çok uzun süre masa başında oturmak. Sabah 08.00 veya 09.00'da başlıyoruz, bazen gece yarısına kadar birçok toplantıya katılıyoruz. Yoğun şekilde haftada 7 gün çalıştığınızda kilo almak kaçınılmaz oluyor. Ama önce kendi sağlımız, sonra topluma bu hususun ne kadar önemli olduğunu anlatabilmek için örnek olmamız lazım. Dolayısıyla, sağ olsun Milli Eğitim Bakanımız ile beraber karar verdik ve bunu kamuoyuna açıkladık. Biz de 4 ay içinde 10'ar kilo vereceğiz."

 "Özellikle internetten satılanların bir kısmı ciddi zararlar verdi"

Akdağ, kilo kontrolü sağlanırken bilim dışı uygulamalardan kaçınılması gerektiğini dile getirdi.
Sağlık Bakanlığınca sık sık "bitkisel-doğal" adı altındaki ürünlerin kullanılmasının doğru olmadığına ilişkin açıklamaların yapıldığını anımsatan Akdağ, bu konuda tüm vatandaşların çok dikkatli davranması gerektiğini söyledi.

Bakan Akdağ, şunları kaydetti:
"Herhangi bir vatandaşımız bir ihtiyaç duyuyorsa, buna mutlaka aile hekimiyle görüşerek karar vermeli. Çünkü gerçekten bu ürünler, özellikle internetten satılanların bir kısmı vatandaşlarımıza çok ciddi zararlar verdi ve veriyor. Bununla biz de mücadele ediyoruz. Bir taraftan hukuki yolla bir taraftan RTÜK ile birlikte. Bunların yanı sıra vatandaşımızın kendi tedbirini alması lazım. Kulaktan dolma bilgiyle bir ürünün kullanılması, Allah korusun, bazen hayatların kaybolmasına bile yol açabiliyor."

Yorumlar