Kilo almak için ilk adımlar

kilo almak için ilk adımlar , kilo almak için neler yapmalıyız , zayıflıktan kurtulmak için neler yapılmalı

Google Haberlere Abone ol
Kilo almak için ilk adımlar
 Kilo almak için ilk adımlar

Bedeninize uygun kıyafet bulmak mı? Giydiğiniz her şey üstünüzden mi düşüyor? Birçok kişi fazla kilolardan özgür olmak için çeşitli programlar uygularken, siz kilomu almak istiyorsunuz?

Bu uygulayacağınız program ile istediğiniz kiloya ulaşabilirsiniz.

Kilo almak ve zayıflığından kurtulmak isteyenler öncelikle bunun nedeni bilmelilerdir.

Kilo almaya ve vücuttaki zayıflığı gidermek isteyenler öncelikle zayıflığın nedenini bilmelidirler. Buraya bağırsaklarda parazit olması, iltihaplı bağırsak, genetik ve psikosomatik sebepler içerebilir. Eğer hormonal nedenlerden dolayı zayıflık yaşanıyor ise, hormon tedavisi yeterli olacaktır. Organizimde  olan parazitlerden kaynaklanıyorsa çeşitli ilaç tedavilerine başvurulabilir.

Parazitler veya solucanlar ortadan kaldırıldığında doğal olarak kilo alma gerçekleşebilir.

Doğru beslenme problemi uygulandığında ise beslenme alışkanlıklarının düzene girmesiyle kilo alımı gerçekleşecektir.

Kişi zayıflığından şikayetçi olup ne kadar kilo alacağına kendinin karar vermemesi gerekir. Herkesin boy uzunluğuna göre bir kilo endeksi vardır. Eğer boyun uzunluğuna göre kilo endeksiniz düşükse bu bir sorundur. Bu durumda insanın günlük enerjisi saptandıktan sonra +1000 kalorilik enerji ilavisi uygulanarak tedavi edilebilir.

Bunun için öncelikle beslenme alışkanlığını değiştirilmesi gerektir. Bu zaman gıda rasionunda öngörülen paylar artırılarak, gün boyunca 3 kez kabul suretiyle ayarlanabilir. Ancak unutulmamalıdır ki, bu öğünlerin besin değeri yüksek yiyeceklerden oluşmalıdır. Enerji daha çok karbonhidratların çoğaltılması ile sağlanmalıdır. Diyet, vitamin ve mineral içeriği bakımından zengin olmalıdır. Özellikle B grubu vitaminlere ağırlık verilmesi önerilir.

Bu gruptaki vitaminler iştah artışını sağlar. Diyetin en önemli özelliklerinden biri hacim yönünden az olmasına rağmen kaliteli ve kilo almaya neden olacak gıdalardan oluşmasıdır. 

Yorumlar