Kepek ve saç dökülmesine son

Kepek ve saç dökülmesine son , kepekten kurtulmanın yolları saç dökülmesine nasıl engel olunur , saç dökülmesi nasıl durdurulur , kepek , saç dökülmesi

Google Haberlere Abone ol
Kepek ve saç dökülmesine son

Kepek ve saç dökülmesine son

Kepek ve saç dökülmesi herkesin ortak sorunları arasındadır. Kepek saçta kötü görünür. Saçların sık sık kepeklenmesinin nedenleri arasında saçların iyi durulanmaması  , saç cinsine uygun şampuanın kullanılması bulunur. Bu durumu önlemek için evde uygulayabileceğiniz bakım kürleri ile bu sorununuzdan kurtulabilirsiniz.

Kekik , biberiye ve lavana bitkilerinin antiseptik özelliğinden dolayı saç dökülmelerine ve kepeklenmelere karş rahatça kullanılabilir.

Uygulama sırasında bu bitkilerden yalnızca biri kullanılmalıdır. Saç diplerine uygulanır.

1 ölçek kuru bitkiye 2 ölçek su eklenir ve 10 dakika kaynatılır. Ağzı kapalı bir kapta soğuyana denk bekletilir. Soğuduktan sonra süzülür ve koyu renkli bir su elde edilir. Bu suyun miktarı ölçülür ve aynı miktarda zeytinyağı eklenir ve  tekrar kaynatılır su azalmaya başladığında ateşten alınır. Suyun üzerindeki yağ başka bir kaba süzülür ve elde edilen bu yağ saç diplerine sürülerek 2 saat bekletildikten sonra durulanır.

 

 

 

Yorumlar