Kendini motive etmenin 10 yolu

Kendini motive etmenin 10 yolu

Google Haberlere Abone ol
Kendini motive etmenin 10 yolu
 
Kendini motive etmenin 10 yolu

 

Bazen kişinin ihtiyacı olan tek şey sadece biraz motivasyondur. Motivasyon eksikliğine göre kişi kendini güçsüz hisseder. Sağlıklı bir motivasyon ile tüm istediklerinizi yapabilirsiniz.

1. Güne iyi başlayın

Güne gülümseyerek uyanmak günün devamında da enerjiyi yüksek tutmanızı sağlar. Asık suratla, öfkeyle, umutsuzlukla başladığınız günün sizin için mucizelerle dolu bir gün olmasını beklemeyin. Güne gülümseyerek başlarsanız, günün devamında da daha enerjik olursunuz.

 

2.Sahip olduklarınızın değerini bilin

Sahip olduklarınızın değerini bilmezseniz, elde edeceklerinizi bir kenara bırakacak ve hiçbir şeyin sizi mutlu etmeyeceği için yeniden başa döneceksiniz. Elinizdekinin kıymetini bilmeyi öğrenmeniz gerekir. Unutmayın! İnsan elindekinin kıymetini kaybedince anlar!

 

3.Analiz edin

Hedefinizi, kat ettiğiniz yolu, süreçleri, olumlu-olumsuz durumları analiz etmelisiniz. Hiçbir şeye körü körüne karar vermeyin.

 

4.Düzenli olun

Dağınık mekanlar sizi yorar. Düzenli olun, dağınıklığın içinde ihtiyacınız olan şeyi bulmakla zaman kaybetmeyin.

 

5. Kendinizi öğretin

Belirlediğiniz hedefleri araştırın, okuyun, örnekleri değerlendirin. Bu durumda kendinizi geliştirmek güveninizi artıracaktır.

 

6.Alışkanlık haline getirin

Eğer bunu alışkanlık haline getirirseniz, tekrar bir motivasyon arayışına ihtiyacınız olmayacak. Bu alışkanlığınız bir süre sonra sizde öfke halini alacak ve zaten bunu dert etmeyeceksiniz.

 

7.Kayıt edin

Hayat kurtarabilir, çok can sıkıcı da olabilir. Fakat kayıtlarınızı sözlerle ya da grafikle, genellikle, size hangisi daha sizin için akılda kalıcı olacaksa öyle tutabilirsiniz. Ancak daha sonra o kayıtları uygulayabileceğiniz, gerektiği zaman faydalanabileceğiniz ve size kolaylık sağlayacak şekilde tutmalısınız ki, işinize yarasın.

 

8. Neden istediğinizi kendinize hatırlatın

Belirlediğiniz hedefin amacını kendinize hatırlatmak size "yeter" demenize engel olacaktır. "Yeter" demek için her zaman bahaneleriniz var, oysa, sizin ihtiyacınız olan tek şey motivasyonunuzu yüksek tutmaktır.

 

9.Post-it kullanın

Sizi motive edecek, belirlediğiniz hedefe ulaşmak için sizi itecek kayıtları duvarınıza, dolabınızda, masanıza "post-it" -lerlə yapıştırın. Hedefe ulaşmanız için bunlar size yardımcı olacaktır.

 

10. Ne istediğinize karar verin

Ne istediğinizi tam olarak bilirseniz, ihtiyacınız olan motivasyonunuzu temin etmeniz o kadar kolay olacaktır. Kararsızlığını kalan küçük enerjinizi de yok etmesine izin vermeyin. İyi düşünün, kararlı davranın.

Yorumlar