Kemik erimesi hastalarına güneş uyarısı

Menopozun ardından kadınlarda sık görülen kemik erimesi hastalığının tedavisi için güneş enerjisi şart.

Google Haberlere Abone ol
Kemik erimesi hastalarına güneş uyarısı
Batman Özel Dünya Hastanesi'nde görevli fizik tedavi ve rehabilitasyon uzman Dr. Şenol Gümüştaş, kemik erimesi hastalarının ilaç kullanım dışında güneş görmeleri ve haftada iki gün birer saat tempolu yürüyüş yapmaları gerektiğini söyledi.

Dr. Şenol Gümüştaş, kemik erimesi hastalığının menopozun ardından kadınlarda, erkeklerde ise ileri yaşlarda ortaya çıkan bir kemik hastalığı olduğunu ifade etti. Kemik erimesi hastalığı olanların el ve yüzlerinin 10-15 dakika güneş görmesi gerektiğini kaydeden Dr. Gümüştaş, hastaların haftanın iki günü tempolu şekilde birer saat yürüyüş yapmaları gerektiğini bildirdi. Dr. Gümüştaş, "Hastalıkta, kemiklerde kansu eksikliğine veya D vitamin eksikliğine bağlı kemiğin mitevim yapısında bozulma oluşur. Bazı kişilerde hizpotrotik  hozburot dediğimiz yani erken yaşlarda çıkan çıkan kemik erimesi hastalığı mevcut. Özellikle bu hastalık 15 ile 16 yaşlarda kemik erimesi tedavisi verdiğimiz hastalıklarda bazı endokrin nedenler yani metoksit nedenler, şeker hastaları, guatr hastalığı gibi bu tür hastalıklarla bazen hiçbir neden bulunamadan kemik erimesi saptanabiliyor" dedi. 

Özellikle menopozun ardından kadınlarda 50, erkeklerde 60 yaşından sonra kemik erimesinin ortaya çıktığını ifade eden Dr. Şenol Gümüştaş, bu hastalığı taşıyanların 6 ayda bir kemik ölçümleri yapmaları gerektiğini sözlerine ekledi.
 

Yorumlar