Kaş alırken yapılan hatalar

Kaş alırken yapılan hatalar , doğru kaş nasıl alınır , kaş alırken yapılan en sık hatalar

Google Haberlere Abone ol
Kaş alırken yapılan hatalar

 Kaş alırken yapılan hatalar

Kaş şekliniz yüzünüzdeki ifadeyi belirler. Fakat yapılan bazı kaş alma hataları hem yüz ifadenizi değiştirir hem de yüzünüzde kötü bir görüntü ortaya çıkarır. Kaş alırken en sık yapılan hatalar arasında şu maddeler sıralanır.

 

Her iki kaşın da aynı olması için mücadele etmek

Kaşlarınızı alırken birinin ince olduğunu fark ettiğinizde, diğerini de inceltmeye uğraşmayın. Eğer düzeltmek için kaşlarınızı almaya devam edersiniz, iki kaşınız da aynı anda ip gibi olacaktır.

 

Her gün kaş almak

Kaşlarınızı her gün almaya, en küçük tüy tanesini bile yok etmeye çalışıyorsanız, bu hatayı yapmayın. Kaşlarınızın düzgün ve aynı oranda uzaması için onlara zaman verin. Kaşlarınız yeterince çıktığında, hepsini birden alın veya profesyonel yardım alarak yüzünüze en uygun kaş şeklini belirleyin.

 

Banyodan önce kaş almak

Kaşlarınızı her zaman banyodan sonra alın. Gözenekleriniz duşta olduğunuz zaman sıcak su ve buhardan etkilenerek açılır ve cildinizi nemlendirirken, tüy köklerini de kırar. Köklerinin beslenmesi, kaşlarınız daha hızlı uzamasına sebep olur.

 

Yanlış yerden kavis vermek

Kaş kavisini yanlış yerden vermeniz, yüz ifadenizi olumsuz etkiler. Yüzünüze en uygun kavisi bulabilmek için, bir kalemi burnunuzun kenarından göz bebeğinize doğru tutun. Kalemin ortaya çıkardığı nokta, yüzünüze en uygun kavisi belirler.

 

Cımbızla kaşın üst kısımlarını almak

Kaşlarınıza şekil verirken cımbız kullanıyorsanız, sadece kaşınızın alt bölgesini cımbızla alın. Kaşınızın üst bölümlerini cımbızla almaya özen gösterin.

 

Aynaya çok yakından bakarak kaşları almak

Aynaya çok yakından bakıyorsanız, ya da aynanın büyüteçi ile kaşlarınızı alıyorsanız hata yapıyorsunuz, bu kaşları olduğundan daha fazla göstermektedir. Aynaya yakından bakmak, kaşlarınızı inceltmenize ve biçimini bozmanıza neden olur. Bunun yerine geniş bir aynanın karşısına geçin ve yüzünüzün tamamını görecek şekilde durarak kaşlarınızı alın.

 

Kaş tabloları kullanın

Kozmetik ürünler satıan mağazalarda satılan hazır kaş şablonları kullanarak, oradaki kaşlara bakarak kaşlarınızı asla almayın. Yüzünüze en uygun kaş modelini bulmak için mutlaka bir profesyonelden yardım alın.

 

Kaş boşluklarını siyah kalemle doldurmak

Kaşlarınızı aldıktan sonra aralarındaki boşluklar sizi rahatsız ediyorsa, siyah renkli bir kaş kalemi ile kaş boşluklarınızı asla doldurmayın. Kaş renginize uygun bir renkte kaş kalemi seçin ve çok bastırmadan, hafif ve ince çizgiler halinde kaşlarınızı doldurun. Kaş renginiz oldukça koyuysa, açık tonlarda bir siyah ya da gri kalemle kaşlarınızı doldurun.

Yorumlar