Karpuzun faydaları ve kalorisi saymakla bitmiyor

Karpuz faydası , karpuz kaç kalori,karpuz çekirdeğinin faydaları,karpuzun faydası , Sıcak yaz aylarının en çok sevilen meyvesi ,sulu sulu özellikle çocukların sevgilisi olan olan bu meyve lezzeti gibi faydasıylada insanların gözdesidir.

Google Haberlere Abone ol
Karpuzun faydaları ve kalorisi saymakla bitmiyor

Sıcak yaz aylarının en çok sevilen meyvesi ,sulu sulu özellikle çocukların sevgilisi olan olan bu meyve lezzeti gibi faydasıylada insanların gözdesidir. Üzerine çok konuşulan karpuzun kısaca faydalarına değinmemiz gerekirse, karpuz C, A vitamini ve beta-karotinlerin en iyi kaynağıdır.

Karpuz kalp hastalıkları, meme kanseri, akciğer, prostat bezi kanseri ve yaşla ilgili görme yeteneğinin bozulmasına karşı direnç gösterir.

150 gram karpuz günlük C vitamini ihtiyacının yüzde 24,3, A vitaminine olan talebin yüzde 11 ini karşılar.

Karpuz ayrıca enerji üretimi için gerekli olan B, B1, B6 vitaminleri, ve magnezyumun miktarı açısından da zengin bir besin kaynağıdır.

Karpuz kaç kalori?

Büyük bölümü sudan oluştuğu için düşük kalorili olan karpuzun 200 gramında yaklaşık 50 kalori vardır. Dolayısıyla her kalori üzere alınan besleyici maddelerin miktarı fazladır. Karpuzun önemli faydalarından biri ise yüksek kan basıncını düşürmesidir. Buda özellikle sıcak günlerde beyin kanaması riskini azaltmaktadır.

Karpuzun kanserden savunma özellikleride vardır. Öyle ki, karpuz içindeki kanserden koruyan antioksidan olan likopenin miktarına en fazla taşıyan meyvedir. Bu güçlü antioksidan vücuttaki serbest radikallerle savaşarak kanserden savunma etkisi gösterir.

Karpuz çekirdeğinin faydaları

Belki tuhaf gelebilir ancak  karpuz çekirdeği yemek, etken maddesi olan ‘cucurbocitrin’  yüksek tansiyon şikayeti için iyi geliyor. Bununla beraber iyi bir idrar sökücüdür, idrar yollarını temizler. Bu özellikleri sayesinde böbrek işlevlerini düzene sokar.

Yorumlar