Kalp Krizi Sonrası

Kalp krizi sonrası, kişinin hayatında korku dolu anların yaşanması gayet normaldir.

Google Haberlere Abone ol
Kalp Krizi Sonrası

Kalp krizi sonrası, kişinin hayatında korku dolu anların yaşanması gayet normaldir. Ölüm-yaşam arasında bir gelgitin yaşanmış olması fertleri endişeye sokabilmektedir. Kalp krizi ile karşılaşmış birinin kendini kötü hissediyor olması kadar doğal hiçbir şey yoktur. Fakat bu sıkıntıyı içlerine atmak yerine gerek kendine iyi gelen, gerekse bir danışman ile sıkıntıları hakkında konuşmaları onlara iyi gelecektir. Kalp krizinin ardından kalbin iyileşme gösterdiği unutulmamalıdır. Daima kalbinizi hasta olarak düşünmemeli ve her geçen gün iyiye giden bir potansiyele sahip olduğunuzu düşünmelisiniz. Bu sayede kendinizi sıkıntıya sokmadan iyileşme sürecinizi hızlandırabilirsiniz.

Kalp krizi sonrası günlük yaşamda olan değişiklikler;

  • Sigara içiyorsanız, artık içmemelisiniz
  • Spordan uzaksanız, artık düzenli spor yapmalısınız
  • Fazla yağlı gıdalar yiyorsanız, artık az yağlı ve sağlıklı besinler tüketmelisiniz
  • İki öğün ve dolu, dolu yeme alışkanlığınız varsa, artık az, az ve 3-4 öğün olarak tüketmelisiniz
  • İlaç içmeyi sevmiyor ve her seferinde unutuyorsanız, artık sevmeye çaba gösteriyor ve saatini kaçırmamak için çalar saatler kuruyorsunuz
  • Tansiyonunuz baktırmıyorsanız eğer artık ölçtürmelisiniz, çıktığını veya indiğini anlamadan yanlış önlemler alabilirsiniz

Kalp krizi sonrası mesleki hayat!

Pek çok kişi kalp krizi sonrası birkaç ay içerisinde eski işlerine dönüş yapabilmektedir. Genelde bu süreç kalbin gösterdiği efora bağlı olmaktadır. Bazı kişiler krizin ardından ağır işler yapmak yerine hafif işler ile uğraşmayı yeğleyebilir. Şayet iş seçimin de bulunurken kardiyak rehabilitasyon ünitelerinin bir takım değerlendirmelerine de yer vermek gerekir. En azından seçiminizin kolay olması ve zor durumda kalmamanız adına bunu düşünmelisiniz.

Kalp krizi sonrası cinsel hayat!

Bazı kişiler geçirdikleri kalp krizi sendromunun ardından eski cinsel yaşamlarına dönmekte güçlük çekebilirler. Cinsel birliktelik esnasında göğüste oluşan bir ağrınız oluyor ise doktorunuz ile bu konu hakkında çekinmeden konuşmanız gerekir. Endişelenmenize gerek yok! Cinsel hayatınızın sona erdiği anlamını taşımaz! Sadece önlem almak ve tekrar bir sorun ile karşılaşmamanız adına oluşan en ufak belirtilerin değerlendirilmesi yapılmalıdır.

Kalp krizi sonrası beslenme!

Özellikle et ve türlerinden, yağdan ve yağ içeren süt, ayran gibi içeceklerden ve doymuş yağlardan uzak durulması gerekir. Aynı zamanda sakatat ve yumurta gibi besinler kolesterolü düşürecektir. Bu dönem de tükettiğiniz besinlerin çoğunluğunu sebze ve meyvelerin oluşturtmasına dikkat edin. En azından kalp krizi sonrası bir diyetisyene görünmeli ve size uygun beslenme programı istemelisiniz.

Kalp krizi sonrası spor!

Kalp krizinim ardından, tempolu ve ağır egzersiz programlarına dâhil olmak yerine hafif tempolu ve basit hareketler içeren sporları tercih etmelisiniz. Örneği, balık tutmak, golf, kısa yürüyüşler, yüzmek gibi.

Yorumlar