İştahı azaltan bitkiler

İştahı azaltan bitkiler , iştah kesen bitkiler , iştah kesici yiyecekler

Google Haberlere Abone ol
İştahı azaltan bitkiler
 
İştahı azaltan bitkiler

 

Yeşil çay

Metabolizmanın daha hızlı çalışmasını sağlar. Bu çay enerji üretimini artırarak yağ yakmaya yardımcı olur. İçerdiği C vitamini ve antioksidan özellikleriyle ek faydaları vardır.

 

Mate yaprağı

İştah azaltan mucizevi bir bitkidir. Vücutta adeta ‘yağ avına’ çıkan bir özelliğe sahiptir. Güney Amerika yerlileri kıtlık ve kuraklık zamanında bir kaç yaprak yiyerek bedenlerini onunla kuvvetlendirirlerdi. Onlar bu çayı bol miktarda içerek hayatta kaldılar.

Yüksek oranda kalori yakan mate yaprağı, bitkisel zayıflama potansiyeli en yüksek olan bitkilerden biridir. Aynı zamanda zihinsel ve fiziksel yorgunluğun tedavisinde çayını içerek kullanabilirsiniz. Kilo kaybı için "yeşil altın" olarak anılan bu çayı evden eksik etmeyin.

 

Narenciye uçucu yağlar

Narenciye (portakal ve limon) eter yağları vücuttaki artıkları kalıcı olarak eriten doğal bir yoldur. Bu yağlar suya damlatılıp içilerek tüketilir.

 

Kereviz

Düzenli kullanıldığında bağışıklık sistemini kuvvetlendirir, hazmı dengeler ve metabolizmayı hızlandırır. Kerevizi sindirmek için vücut çok kalori yakar. Kereviz yemeğini ya da çorbasını her gün veya günaşırı tüketirseniz, kilo kaybettiğinizi hissedeceksiniz. Kerevizin salatasını yaparak da tüketebilirsiniz.

 

Tarçın

Bu baharatın etkisi halk arısında "metabolik sendrom" olarak bilinen insülin direncine karşı savaşan özelliği vardır. Tarçın tozunu yiyecek ve içeceklere ilave ederek kullanabilirsiniz. Tarçının kabuk hali ise bitki çaylarına konulursa, yağ yakıcı etkisi olan yüksek bir içecek elde edersiniz.

 

 

Muz

Tokluk hissi verdiği için kilo vermeye yardımcıdır.

 

Keten tohumu

Vitamin, protein ve lif açısındanoldukça zengindir. Bir kaşık öğütülmüş keten tohumunu yoğurda ilave ettiğiniz zaman kendinizi tok hissederseniz. Buna ek olarak bağışıklık sistemini kuvvetlendirici özelliğide vardır. Yemeklerden yarım saat önce tüketilmelidir.

 

Maydanoz

Mükemmel bir idrar söktürücüdür. Maydanoz suyu iştahınızı bastırır ve gıda isteğini azaltmaya yardımcı olur. Havuç suyu ve maydanoz suyu beraber tüketildiğinde, kan şekeri seviyesini korumaya yardım eder.

 

Isırgan

Vücuttan zararlı toksinlerin atılmasına yardımcı olur. Isırgan otu iştahı kesen, zayıflamaya yardımcı olan çay gibi demlenip içilen bir bitkidir.

 

 

Yorumlar