Hızlı zayıflamanın yolları

300 kalori yakmanın yolları , zayıflamanın yolları , hızlı kilo vermenin yolları

Google Haberlere Abone ol
Hızlı zayıflamanın yolları
 300 kalori yakmanın yolları

 

Fazla kilolardan kurtulmak her insan için farklıdır. Çünkü her insanın metabolizması farklı hızda çalışır. Metabolizma ne kadar hızlı çalışırsa, o oranda kilo vermeniz kolaylaşır. Her şeyi yiyerek kilo almayan insanların metabolizması her daim hızlı çalıştığı için kilo problemi yaşamazlar. Zayıflamak için mutlaka spor yapmak gerekmektedir.

Peki fazla kilolardan nasıl kurtulunur?

 

Vücudunuzun günlük yaktığı bir kalori miktarı vardır. Bu yaşınız, kilonuz ve yaptığınız spor hareketleri ve yedikleriniz ile doğru orantılıdır. Normal ve sağlıklı yetişkinlerde günlük en çok 1.500- 3.000 kalori yakılır. Yediğiniz her şey, sindirim dahil olmak üzere enerji için kullanılır. Bundan fazla olan yani kalan kaloriler yağ olarak vücutta depolanır. Bu nedenle kilo azaltmağın en kolay yolu harcadığınız kadar kalori almaktır.

 

Günlük aldığınız kalori miktarını azaltırsanız, vücudunuz yağ toplamaya başlar. Aldığınız kalori miktarını azaltarak kilo verebilirsiniz. Diğer taraftan aldığınız kalori miktarını aynı tutarak spor yapıp, yağları yakabilirsiniz. Günlük aldığınız kaloriden 500 kalori eksiltmek ya da 500 kaloriyi yakmak için spor sizin kilolardan kurtulmanızı sağlayacaktır.

 

Fakat unutulmaması gereken şey her bedenin farklı metabolizma hızına sahip olmasıdır. Metabolizması  yavaş çalışan metabolizma hızı olan insanlar hızlı spor hareketleri yaparak ayda 1-2 kilo azalma elde edebilir. Spora devam ettikçe metabolizma hızlanır, böylece kilo verme oranı aylar içerisinde artarak devam eder.

 

 

 

Yorumlar