Hemoroid Belirtileri

Hemoroid belirtileri, hemoroid düzenli bir beslenme programı ile kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlıktır.

Google Haberlere Abone ol
Hemoroid Belirtileri

Hemoroid belirtileri, hemoroid düzenli bir beslenme programı ile kontrol altına alınabilecek bir rahatsızlıktır. Fakat hemoroid tedavisi genellikle cerrahi ile yapılmaktadır. Hemoroid makat bölgesinde gelişen bir hastalıktır. Makat bölgesinde yer alan toplardamarlar tıpkı bacaklarda oluşan varis hastalığı gibi genişlemektedir.

Hemoroid birincil ve ikincil olmak üzere ikiye ayrılır. Birincil homoroide ikincil hemoroidden daha sık rastlanmaktadır. Toplardamarlarda bulunan ağın gerçek hastalığı birincil hemoroiddir ve anüs bölgesinde gerçekleşir. 25-30 yaş aralığında birincil hemoroide sıkça rastlanır.

İkincil hemoroid ise toplardamarlarda gerçekleşen kan akışının engellenmesi sonucu oluşmaktadır. Bazı hastalık türleri ikincil hemoroide yol açabilir. Örneğin siroz hastalığı nedeni ile ikincil hemoroid gelişebilir. Hemoroid hastalığını tetikleyen bazı faktörler vardır. Bu faktörler;

  • Alkol tüketimi
  • Aşırı yemek yeme alışkanlığı
  • Acı ve baharatlı yiyecekler
  • Üst üste gelen gebelikler olarak sıralanabilir.

Hemoroid Belirtileri

  • Makat bölgesinde oluşan kanama hemoroid hastalığının en önemli belirtisidir. Kanama hemoroid belirtisinde doktora başvurmak önemlidir.
  • İltihap hemoroidin bir diğer belirtisidir. Genişleyen toplardamarlarda iltihaba sıkça rastlanılmaktadır. İltihaplaşan hemoroid memeleri genişleyerek şişer ve bu durumda hasta fazlaca ağrıya maruz kalır.
  • Kişi dışkılama anında fazlaca ağrı yaşayabilir.
  • Hemoroid hastalığında oluşan kanamanın miktarı az dahi olsa hastada belli bir süre sonra kansızlığa neden olabilir.

Hemoroid tedavisi hastalığa karşı bazı önlemler alınarak yapılabilir. Hemoroid hastası hastalığı seyri için beslenme alışkanlığına dikkat etmelidir. Hasta özellikle fazla acı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmalıdır. Ayrıca aşırı yeme alışkanlığı da hemoroid hastalığını arttırabilir. Çünkü fazla yemek sindirim sistemine zarar verir. Sıcak oturma banyoları da hastalığı kontrol altına almak için etkili olur.

Yorumlar