Hemoroid Ameliyatı Sonrası

Hemoroid ameliyatı sonrası, oluşan her basur cerrahi işlem gerektirmeyebilir. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen hemoroid için cerrahi operasyon söz konusu olabilir.

Google Haberlere Abone ol
Hemoroid Ameliyatı Sonrası

Hemoroid ameliyatı sonrası, oluşan her basur cerrahi işlem gerektirmeyebilir. Yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen hemoroid için cerrahi operasyon söz konusu olabilir. Hemoroid ameliyatından önce hasta için tüm doğal yöntemlerin, reçeteli ilaçların önerilmesi gerekmektedir. Aynı zamanda hemoroide neden olan ve ilerlemesini sağlayan beslenme alışkanlığının da değiştirilmesi hemoroidin ameliyatsız tedavi edilmesi için önemli bir rol oynar.Tedaviyi üstlenen doktor kişiye şikayetlerini, kanama oranını, yaşadığı ağrının yoğunluğunu sorarak ameliyat kararına ondan sonra karar verecektir

Hemoroid Ameliyatı Sonrası Neler Yapılmalıdır?

  • Hemoroid ameliyatından sonra birkaç saat kullanılan anestezinin etkisi devamlılığını sürdürür. Ameliyatın ardından oluşabilecek ağrıların şiddetini azaltmak için ameliyat bölgesine lokal anestezi uygulanarak ağrı hissi 6-12 saat kadar daha ertelenebilir. Hastaneden taburcu olduktan sonra uygulanan lokal anestezi hala etkisini korurken bölgede ödem nedeni ile idrara çıkma problemi yaşanabilir. Ödem ameliyat bölgesinde yer alan dokularda meydana gelen şişliklerden dolayı ortaya çıkmaktadır. Ödeme neden olan başka bir faktörde pelvik kaslarda oluşan kasılmalardır.
  • Hemoroid ameliyatı sonrası otomobil kullanmak mümkün olmadığı için hastanın başka birinden yardım alması gerekebilir.
  • Hemoroid ameliyatı sonrası yaşanan ağrı normaldir. Doktor ağrıların şiddetini azaltmak için hastaya ağrı kesici reçete edecektir. Ameliyatın ardından geçen birkaç günlük sürede tuvalet ihtiyacı anında kanama görülmesi normaldir. Bu nedenle bu dönemde sindirimi kolay olacak besinler ile beslenilmesi gerekir. Ayrıca tuvalete daha kolay çıkabilmek için sıvı gıdaların tüketilmesi önemlidir. Doktor hastayı beslenme konusunda dikkat etmesi gerekenler için muhtemel uyaracaktır.
  • Tuvalet anında oluşan ağrıları azaltmak için ameliyat bölgesinde uyuşturucu özelliği olan kremler kullanılabilir.
  • Ameliyat bölgesi şişmiş ve ağrıya yol açıyorsa soğuk kompres faydalı olabilir. Ayrıca soğuk su ile doldurulmuş küvete oturmak da şişliği ve ağrıyı azaltabilir.
  • Hemoroid ameliyatı sonrası bölgede enfeksiyon riskine karşı hastaya antibiyotik tedavisi uygulanabilir.
  • Hemoroid ameliyatından sonra dışkının yumuşamasını sağlamak için sindirimi kolaylaştıracak ilaçlar reçete edilebilir.
  • Hemoroid ameliyatından 3-4 gün sonra kontrol için tekrar doktora görünmek gerekebilir. Doktor hastanın şikayetlerine göre ilaç reçete edebilir.

Yorumlar