Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Nezle ve grip enfeksiyonlarından korunma yolunun, bağışıklık sitemini güçlendirmekten geçiyor.

Google Haberlere Abone ol
Hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminizi güçlendirin

Alerji Uzmanı Prof. Dr. Yonca Tabak, nezle ve grip enfeksiyonlarından korunma yolunun, bağışıklık sitemini güçlendirmekten geçtiğini söyledi. Tabak, "Meyve, sebze, tavuk, balık, kırmızı et ve tahıldan alınan besinler vücudun antioksidan düzeyini artırır. Kış aylarında daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak geçirilmesine katkı sağlar." dedi.

Prof. Dr. Yonca Tabak, hastalıklardan korunmak için bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yönelik bilgiler verdi. Kapalı ortamda uzun süre bulunmanın virüslerin bulaşması için uygun bir ortam olduğunu belirten Tabak, "Uzun süre kapalı ortamlarda aynı havayı solumak, nezle ve gripten sorumlu virüslerin orada yaşamlarını devam ettirmesi ve bulaşması için uygun bir ortamdır." diye konuştu.

Alerjik nezlesi olan kişilere virüs buluşması çok daha kolay olduğunu söyleyen Tabak, "Üst solunum yolu enfeksiyonları ilerleyen sürede sinüzite dönüşebilmesini engelleyen bir mikrop aşısından yararlanıyoruz." ifadelerini kullandı.

Üst solunum enfeksiyonlarına karşı bağışıklık sistemini güçlendirdiği kanıtlanan bir diğer maddenin de omega 3 yağ asitleri olduğunu belirten Tabak, şunları kaydetti: "Balık ve balık yağında bol bulunan bu vitaminin kış aylarında destek olarak alınmalıdır. Beslenmenin, vücut direncini artırmada önemli bir fonksiyonu vardır. Meyve, sebze, tavuk, balık, kırmızı et ve tahıldan alınan besinler vücudun antioksidan düzeyini artırır. Kış aylarında daha sağlıklı ve hastalıklardan uzak geçirilmesine katkı sağlar."

En iyi balgam söktürücünün su olduğunu belirten Yonca Tabak, alerjik nezlesi olanlara meyve suyu yerine daha fazla su tüketilmesini önerdi.
 

Yorumlar