Hastalığınıza göre beslenin

Hastalığınıza göre beslenin , sağlıklı beslenme , diyet

Google Haberlere Abone ol
Hastalığınıza göre beslenin
  

 

Günümüzde sağlıklı beslenme bir hastalıkla karşı karşıya kalındığında veya fazla kilolardan kurtulmak için dikkat edilmesi gereken bir kavram olarak görülmektedir.

Yapılan araştırmalarda diyeti yani sağlıklı beslenmeyi yaşamının bir parçası olarak gören kişilerde, hastalıklar önlenebilir, sakatlıklar ve erken ölüm riskleri azalmış olur.

Sağlıklı bir vücut için dengeli ve sağlıklı beslenme şart!

Sağlıklı bir yaşam sürdürülebilmesi , hastalıklardan korunma , hastalık sürecinde tedavi aşamasında vücudun gerekli direnci göstermesi için dengeli ve sağlıklı beslenme en öncelikli şarttır.

 

Ameliyat sonrası yağ ve kalori alımı kısıtlanmalı

Beslenmesine en özen göstermesi gereken grup aşırı kilolu olan kişiler ve hastalardır. Morbid obez hastalarda, ağırlık kaybının devam etmesinde en etkili cerrahi yöntem bariatriktir. Ameliyat öncesinde ve sonrasında hastanın diyetisyen tarafından gerekli değerlendirmelerin yapılması, gerekli ve dengeli beslenme programı oluşturması gerekir.

Tıbbi beslenme tedavinin etkinliğini artırır

 

Özellikle kalp hastalıkları, beyin ve böbrek damarlarını etkileyen hastalıklar ve periferik damar hastalıkları beslenmelerine özellikle dikkat etmelidir. Bu hastalıklarda kolesterol ve kan yağlarının belli bir düzeyde tutulması sağlıklı beslenme ile mümkün kılınır. Vücut ağırlığının arzu edilen sınırın% 15'in geçmeyecek seviyeye indirilmesi ve gerekli tıbbi beslenme tedavisinin yapılması tedavinin etkinliğini artırır.

 

Kan şekeri düzeyleri çok önemli

 

Diyabet, pankreasın yeterli insülin üretememesi ya da vücudun ürettiği insülini etkili bir şekilde kullanabilme sonucu oluşan ömür boyu süren kronik ve insülin üreten hücrelerin azalması ile devam eden bir hastalıktır. Diyabetin tıbbi beslenme tedavisi, diyabetin oluşumunu önlemek için, var olan diyabet tedavisi için ve diyabete bağlı komplikasyonların gelişimini önlemek ya da yavaşlatmak için gereklidir ve tedavinin esasını oluşturur. Tip 1 Diyabet, Tip 2 Diyabet ve gestasyonel diyabet tıbbi beslenme tedavisi ile kan şekeri düzeyleri normal veya normale yakın seviyelerde tutarak, kronik komplikasyonlar önlenir ve risk azalır.

 

 

Yorumlar