Hamilelik döneminde pilatesin faydaları

Gebelikte pilatesin son yıllarda sıkça tercih edilmesini sağlayan etken, yüksek efor gerektirmemesine rağmen esneklik ve kas direncini artırmada etkisi gözlemlenen egzersiz kombinasyonları oldu.

Google Haberlere Abone ol
Hamilelik döneminde pilatesin faydaları

Her pilates egzersizi gebelikte pilates için uygun olmayabilir. Hatta doğru hareketler seçilmiş olsa bile bilinçsizce uygulanan bir program gebelikte ciddi sorunlara neden olabilir. Sizin için, gebelikte pilates egzersizlerine başlamadan önce bilmeniz gereken detayları bir araya getirdik:

- Pilates, farklı amaçlara göre şekillendirilebilen onlarca farklı egzersiz kombinasyonundan oluşur. Gebelikte bu fonksiyonlardan en ihtiyaç duyulan, vücudun esneklik ve konsantrasyon yeteneğinin geliştirilmesidir. Programınızı bu iki amaç doğrultusunda hazırlayın.

- İnternet binlerce farklı kombinasyon bulabileceğiniz bir mecra. Dilediğiniz hareket karmasını not edin ve bunları sistem halinde uygulamak için bir pilates eğitmeninden yardım alın. Hamilelikte pilates için bir pilates salonuna yazılabileceğiniz gibi, online danışmanlık veren eğitmenlere de başvurabilirsiniz.

- Gebelikte pilates egzersizine başlamadan önce mutlaka hazırladığınız programı doğum doktorunuzla gözden geçirin. Hamileliğiniz süresince size özel bir durum yaşıyor olabilirsiniz ve genel-geçer yargılar bebeğinizin benzersiz varlığına zarar verebilir. Yaptığınız tüm egzersizlere eşlik eden, dünyanın en hassas canlısının daima yanınızda olduğunu unutmayın.

- Belirlediğiniz esneme, direnç ve konsantrasyon egzersizlerini düzenli aralıklarla ve bir program dahilinde yapın. Düzensiz ve uzun aralar vermekten kaçının, hafif kas yorgunluklarının dışında bir olumsuz etkiyle karşılaştığınızda kesinlikle egzersizi yarıda bırakın ve doktorunuzdan onay almadan yeniden başlamayın.

Yorumlar