Hamilelikte Diş Eti Kanaması

Hamilelikte diş eti kanaması, diş etlerinde şişlik ve hassasiyet görülme olasılığı oldukça yüksektir.

Google Haberlere Abone ol
Hamilelikte Diş Eti Kanaması

Hamilelikte diş eti kanaması, diş etlerinde şişlik ve hassasiyet görülme olasılığı oldukça yüksektir. Özellikle dişler temizlenirken diş etlerinde kanama yaygın bir şekilde görülebilir. Hamile kadınların çoğunluğunda diş eti kanaması doğal bir gebelik belirtisidir. Bu durum ''gebelik diş eti iltihabı'' olarak da tanımlanır. Diş etleri hamilelik döneminde kanamaya ve enfeksiyona daha meyilli olur. Bu sorun gebelik hormonlarında yaşanan değişimlerden kaynaklanmaktadır.

Hamilelikte diş eti kanamasının yanı sıra nodül oluşma olasılığı da vardır. Oluşan nodüller genelde zarar vermez ve herhangi bir acıya maruz bırakmaz. Gebelik süreci tamamlandıktan sonra diğer şikayetler gibi bu sorunda kendiliğinden ortadan kaybolabilir. Şayet oluşan nodüller gebelik tamamlandıktan sonra yok olmaz ise cerrahi operasyon ile alınabilir.

Hamilelikte Diş Eti Kanamalarına Karşı Nasıl Önlemler Alınmalıdır?

Hamilelikte diş eti kanamasına karşı diş ve diş eti bakımına son derece özen göstermek gerekir. Hamilelikte diş eti kanamasına karşı önlem almak oldukça yararlı olacaktır.

  • Dişler her yemeğin ardından mutlaka düzenli ve nazik hareketler ile fırçalanmalıdır. Kullanılan fırçanın kıllarının yumuşak olması önemlidir.
  • Diş temizliğini sağlamak için diş iplerinden yararlanmak gerekir.
  • Diş eti kanaması ve diş hastalıkları için düzenli olarak diş doktoru kontrolleri ihmal edilmemelidir.

Hamilelikte diş eti kanaması beraberinde acıya da yol açıyorsa ve diş etlerinde şişlik, hassasiyet oluşmuşsa mutlaka doktora başvurmak gerekir. Hamilelikte diş bakımı yalnızca anne adayı için değil, anne bedenindeki bebek için de oldukça önemlidir. Diş eti sorunları eğer çok şiddetli seyrediyorsa erken doğuma ve düşük kilolu bebeklerin dünyaya gelmesine neden olabilir. Diş etlerinde oluşabilecek bazı iltihaplar kan dolaşımına karışarak gebeliğin tamamlanmadan sonlanmasına yol açabilir. Hamilelikte diş eti kanaması ve diş eti hastalıkları gebelikte yüksek seyreden tansiyona bağlı olarak da gelişebilmektedir.

Yorumlar