Güzel ve parlak bir cilt istiyorsanız dikkat

Uzmanlar güzel cilt için sigara ve hormonlu yiyeceklerden uzak durulması gerektiği hususunda uyarılarda bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Güzel ve parlak bir cilt istiyorsanız dikkat

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Okan Yücel, güzel bir cilt için insanların sigara ile hormonlu yiyeceklerden uzak durması gerektiğini belirterek, dengeli beslenme önerisinde bulundu.  

Dr. Yücel yaptığı açıklamada, normal olarak gençlikte herkesin cildinin güzel olduğunu, önemli olan cildin güzelliğini sağlayan diriliği, tazeliği ileri yaşlarda da olabildiğince sürdürebilmek olduğunu ifade etti. Doğru yürütülen sistemli bir bakım programının kişinin kırkından sonra bile kırışıksız, canlı bir deriye sahip olmasını sağlayacağını vurgulayan Yücel, "Yaşın ilerlemesiyle birlikte kullanılan ilaçlar, hava kirliliği, geçirilen rahatsızlıklar cilt üzerinde olumsuz etkilere yol açmaktadır. İlerleyen yaşlarda kullanılacak nemlendiricilerin cildi nemlendirmenin yanı sıra onarıcı özelliklerinin de bulunması gerekir. Cildimiz güneş ışınları, olumsuz çevre koşulları, uzun süreli rahatsızlıklar ve ilaç kullanımları, hormonlu gıdalar, dengesiz beslenme, sigara gibi etkenlerle yıpranır. Doğal olan yaşlanma süreci ise hormonal ve genetik (ailesel) faktörlere de bağlı olarak yaşam boyunca devam eder. Zamanla cildimizde kırışıklıklar, renk değişikliği (sararma, kahverengi lekeler, ince kırmızı damarlanmalar) gevşeklik ve esneklik kaybı gözlenir. Bu durum bakımsızlıkla birleştiğinde gözle görülür şekilde hızlanır ve derinleşir. Bununla beraber, zamanın ve olumsuz faktörlerin cildimizde yaptığı tahribatı yumuşatmak ve geciktirmek elimizdedir. Cildinizi güzelleştirmek için yapabileceğiniz çok şey var. Bu yöntemler cildinizi doğru tanımaktan başlayan ve cildin ihtiyaçlarına yönelik bakım ve uygulamaları içeren bir süreci kapsar. Uzman kişilerin size önerip titizlikle uygulayacakları profesyonel cilt bakımı, ev bakımınızda kullanmanızı önerecekleri cilt bakım ürünleri, sağlıklı ve taze bir cilde sahip olmanıza yardımcı olacaktır" dedi. 

Güzel ve parlak bir cilt istiyorsanız dikkat

Cilt bakımı işleminden önce mutlaka cilt kontrolünün yapılması gerektiğine dikkat çeken Yücel, şunları kaydetti: 

  "Cilt tipiniz, yıpranma derecesi, mevcut problemler, yaşınız gibi faktörler dikkate alınarak hangi cilt bakımı ürünlerinin kullanılacağı tespit edilmeli ve size özel cilt bakım programınız oluşturulmalıdır. Kullanılacak ürünler hassasiyetle seçilmeli ve doğru işlem sırası takip edilerek özenle uygulanmalıdır. Profesyonel cilt bakımı yapılmasının amacı gözeneklerin temizlenmesi, cilde oksijen sağlanması, parlaklık, canlılık ve tazelik kazanması için metabolizmanın hızlandırılması ve lenf drenajı ile toksinlerin atılmasıdır. Cildinizin üzerinde kalıcı, koruyucu ve besleyici bir tabaka oluşturarak; kırışıklıkların oluşumunun geciktirilmesi, cildinizin daha genç ve gergin bir hal alması hedeflenmektedir. Cilt bakımı işlemi, yapılacak bakımın özelliklerine göre 45 - 90 dakika sürebilir." 

Dr. Yücel, kırışıklık ve yaşlılık çizgilerinden kurtulmak için bir başka çözümün de 'dolgu' yaptırmak olduğunu, dolguyla gülme çizgileri, sigara çizgileri, dudak kenarlarındaki çizgiler, yara izleri, dudaklarda, yanaklarda, elmacık kemiklerinde, göz altlarındaki çizgilerin yok edilebileceğini sözlerine ekledi.
 

Yorumlar