Günlük enerjik başlamak için ne yapmalı?

Günlük enerjik başlamak için ne yapmalı

Google Haberlere Abone ol
Günlük enerjik başlamak için ne yapmalı?

Günlük enerjik başlamak için ne yapmalı?

Günlük hayatta iş stresi  , problemler , kronik yorgunluk kişinin enerjisinin azalmasına neden olur.

Güne zinde , enerji dolu başlamak için uyandığınızda önce sıcak sonra da duştan çıkmadan önce soğuk su ile duş alın. Öncelikle sıcak suyun altında durun, fakat başınızı sıcak suyun altında tutmamaya dikkat edin. 5-6 dakika kadar bu işlemi tekrarlarsanız gün boyu kendinizi zinde hissedeceksiniz.

Gün içerisinde size enerji verecek yiyecekler tüketmelisiniz. Daha çok demir içerikli sebzeler , kuru meyve ve tahıl içeren ürünler tüketmeye özen göstermelisiniz.

Balık , peynir , yumurta , tavuk ve fasulye gibi yiyeceklerde bol bol yemelisiniz. Çünkü vücudun ihtiyaç duyduğu ‘’Omega 3’’ bu besinler içerisinde bol miktarda bulunur. Bu yiyecekler aynı zamanda beyindeki mutluluk merkezini de harekete geçiriyor.

Gün içerisinde vücudun belli miktarda suya ihtiyacı vardır. Harvard Üniversitesi’nin yaptığı bir araştırmaya göre, günde 2-3 litre su tüketmek vücudun direncini arttırır ve stresi azaltır.

Bir başka araştırmaya göre sevilen müziklerin gün içerisinde dinlenmesi de stresi azaltıyor ve yorgunluk ile baş edilmesini kolaylaştırıyor.

 

 

Yorumlar