Güneş lekeleri için maske

Güneş lekeleri için maske , güneş ışınlarından korunmanın yolları

Google Haberlere Abone ol
Güneş lekeleri için maske
 Güneş lekeleri için maske

Yazın bazı kişiler bronzlaşmayı yani bunun içinde güneşlenmeyi çok seviyor. Ancak güneşte fazla zaman geçirmek cilt için zarara neden oluyor. Cildin normalinden daha erken yaşlanmasına , kırışıklıkların ve lekelerin oluşmasının en önemli nedeni güneştir. Güneş sadece cilde zarar vermekle kalmaz zararı daha ciddi boyutlara ulaşabilir. Örneğin cilt kanserine yakalanmak gibi. Yüzeye yakın damarların çatlaması , ciltte renk bozuklukları  , cilt sarkması , cilt yüzeyinde tümörlerin oluşması güneşin neden olduğu zararlı etkilerdir.

Limonlu ballı maske

Malzemeler:

1 yemek kaşığı bal , yarım limon suyu

Bal ile limonu karıştırdıktan sonra lekeli bölgeler öncelikli olmak üzere tüm yüzünüze uygulayın. 15-20 dakika bekleyip bol su ile durulayın. Bu maske hafta 2-3 defa tekrarlanabilir.

Soğan ve sirke maskesi

Malzemeler:

1 adet soğan suyu ve aynı miktarda sirke

1 adet soğanın suyunu sıkın ve bu suyla aynı eşit miktarda sirke karıştırın. Elde edilen bu karışımı gün içerisinde pamuk yardımıyla 2-3 defa lekeleri bölgelere sürün. Ardından 30 dakika bekleyin ve bol su ile durulayın. 4-5 haftaya kadar cildinizdeki lekelerin hissedilir derecede azaldığını hissedeceksiniz.

Yorumlar