Gözenek sıkılaştırıcı maske

Gözenek sıkılaştırıcı maske , gözenekler nasıl sıkılaştırılır , gözenek sıkılaştırıcı maske tarifi

Google Haberlere Abone ol
Gözenek sıkılaştırıcı maske
 Gözenek sıkılaştırıcı maske

Ciltteki özellikle yüz bölgesinde oluşan iri gözenekler cildin görünümünü olumsuz olarak etkilemesinin dışında yağ ve kir birikmesi için uygun ortamı hazırlayarak sivilce, siyah nokta ve yağ bezesi oluşmasını sağlar. Ciltteki gözenekler kendiliğinden geniş olabilir ya da uzun süre güneş ışınlarının etkisinde kalarak da genişleyebilirler. Gözenekler oluşmaya başlar başlamaz önlemini almak ya da başlamadan önce de özellikle 30 yaşından sonra evde kolayca hazırlayabileceğiniz cilt maskelerini uygulayarak cildinizdeki gözenekleri sıkılaştırabilirsiniz.

Yumurta maskesi

Malzemeler

-          1 adet yumurta akı

-          2 çay kaşığı katkısız bal

-          1 yemek kaşığı süt

Hazırlama ve uygulama

Bir kabın içerisinde bal ve sütü iyice karıştırın. Daha sonra yumurtanı akını da ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tahta kaşık kullanmamaya dikkat edin. Maskeyi yüzünüze fırça yardımıyla masaj yaparak uygulayabilirsiniz. Maskeyi 10-15 dakika bekletmenin ardından, bol su ile temizleyiniz. Bu maske haftada 1 defa uygulanabilir.

Elma sirkesi maskesi

Yarım çay bardağı sirke ile aynı miktarda elma sirkesini karıştırın. Bu karışıma küçük bir pamuk ile bastırarak yüzünüze uygulayın. 10 dakika kadar bekletin ve daha sonra soğuk su ile yüzünüzü durulayın.  Daha sonra cilt tipinize uygun plan nemlendirici kullanmayı unutmayın.

 

Yorumlar