Göz Rahatsızlıkları Alerji Olabilir

Özel Medicabil Hastanesi, Sağlık Okulu programı kapsamında ‘Alerji’ konusunu, hasta ve hasta yakınlarının katılımıyla ele aldı.

Google Haberlere Abone ol
Göz Rahatsızlıkları Alerji Olabilir

Özel Medicabil Hastanesi, Sağlık Okulu programı kapsamında ‘Alerji’ konusunu, hasta ve hasta yakınlarının katılımıyla ele aldı. Özel Medicabil Hastanesi’nde gerçekleştirilen etkinlikte Dermatoloji (Cildiye) Uzmanı Dr. Birsen Ergus, alerji konusunda kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. Sunumun ardından katılımcıların konuya ilişkin sorularını cevaplandıran Dr. Birsen Ergus, alerjinin özellikle oluşmuş genel kanı nedeniyle çoğu zaman fark edilemediğini ve başka rahatsızlıklarla karıştırıldığını vurguladı.

    İçinde bulunduğumuz bahar döneminin alerji mevsimi olması ve gelen şikâyetlerin artması sonucu konunun işlenmek üzere ele alındığını belirten Dr. Ergus, şunları dile getirdi: “Konuya yönelik hem hastalar hem de hasta yakınlarında bir bilinçlendirme sağlamak amacıyla bu eğitimi gerçekleştirdik. Eğitimimizde solunumsal, besinsel, ilaç alerjileri hakkında bilinçlendirme yaptık. Tanı koyma ve alerjiyle mücadele etme yollarını öğrettik. Eğitimlerimiz halkımız tarafından takip ediliyor ve kendi hastalarımızın dışında da oldukça ilgili bir katılım sağlandı. Bu noktada insanımızda ciddi bir bilinçlenme gözlemlenebiliyor. Grip, göz rahatsızlığı gibi düşünülen olguların çoğunun alerjiyle ilgili olabileceği konusunda bu eğitim sonrasında bir fikir oluştu. Alerji testlerinin yapılma zamanı ve herkese yapılamayacağı konusunda ve alerjiden koruyucu yöntemleri katılımcılarımızla paylaştık.”
 

Yorumlar