Göbek Eritme Hareketleri

Göbek eritme hareketleri, göbek bölgenizdeki yağları eritmeniz için sizlere faydalı olacaktır.

Google Haberlere Abone ol
Göbek Eritme Hareketleri

Göbek eritme hareketleri, göbek bölgenizdeki yağları eritmeniz için sizlere faydalı olacaktır. Düz karın kaslarına sahip olmak için, öncelikle kan şekerinizi kontrol altına almalısınız. Bunun için beslenmenize de dikkat etmeniz gerekir. Kan şekerinizi düzelterek, sabitlerseniz, yağ yakma sürecine girebilirsiniz. Hafta da 35 dakikalık seanslar halinde 2-3 kez yapacağınız ağırlık çalışmaları, vücudunuzdaki kas kütlenizi arttırarak, metabolizmanızı hızlandıracaktır. Bunun sebebi kas yapısının yağdan daha fazla kalori yakmasıdır. Yapacağınız hareketler performansınızı yükselteceği için, göbek hareketlerinizi bir süre sonra daha rahat yapacaksınız. Güzel bir göbeğe sahip olmak, karın yağlarınızdan kurtularak, kas yapmanızla sağlanacaktır.  

Göbek eritme hareketleri ne zaman yapılmalıdır?

  • Göbekten şikayet edenler hareketleri sabah kahvaltısından önce yaparlarsa bütün gece harcayamadıkları enerjiyi atacaklardır. Bu şekilde göbeğinizde depolanan yağları eritebileceksiniz.
  • Akşam yapılacak egzersizler ise, gün boyu vücudunuzda biriktirdiğiniz şekeri eritecektir. Uyuduktan sonra bile vücudunuz yağ yakmaya devam edecektir.

Göbek eritmek için yapılacak egzersizler nelerdir?

  • Belinizi kontrol ederek sırtüstü yere uzanın, ellerinizi poponuza koyarak güç alın. Bacağınızın her ikisini yere paralel şekilde kaldırın. Derin bir nefes alarak, bir bacağınızı göğsünüze doğru çekin. Nefesinizi yavaş bir şekilde vererek, bu bacağınızı havayı tekmelemek için kullanın. Diğer bacağınızı göğsünüze çekerek, yürüyor muşunuz gibi harekete başlayın. Bu hareketi 15 defa tekrarlayın. 
  • Yan bir şekilde yere uzanın. Yere bakan kolunuzla destek alarak, vücudunuzun üst tarafını yukarıya kaldırın. Dışarıda kalan bacağınızı, gergin bir şekilde yukarıya kaldırıp, aynı taraftaki bileğinizi tutun. Hareketi yaparken yan karın kaslarınızın gerildiğini hissedin. Hareketi yaparken, karnınız içe çekili ve gergin olmalıdır. Diğer tarafınızla da aynı hareketi yaparak çalışmaya devam edin. İki taraflı hareketleri 15'er kez tekrarlayın.   
  • Sırtüstü yere uzanarak, bel çukurunuzu korumaya alın. Bacaklarınızı table tab konumuna getirerek, ellerinizle başınızı arkadan destekleyin. Göğüs kafesinize derin bir nefes çekerek, nefesi boşaltırken karnınıza odaklanın. Bu durumda bacaklarınıza doğru yavaşça kakın Bu hareketi de 15 defa tekrarlayın.
  • Mekik çekerek karın yağlarınızdan rahatlıkla kurtulabilirsiniz.
  • Pilates topunun önüne eğilerek, diz çökün. Dizleriniz sabit olarak topla birlikte ilerleyin. Vücudunuzu düzgün tutarak, kollarınız ve karın kaslarınız yardımıyla kendinizi geriye çekin. Bu hareketi günde 8-12 defa yapmaya çalışın.
  • Göbek eritmek isteyenlere çömelme hareketini gün içerisinde yapmalarını tavsiye ederiz.
  • Kürek çekme hareketi karın ve kol bölgenizi çalıştıracak en güzel hareketlerden biridir.

Yorumlar