Gebelere yaz tatili önerileri

gebelik , tatil , gebelikte tatile çıkılır mı , gebelikte tatile çıkarken dikkat edilmesi gerekenler , hamilelik , hamilelikte tatile çıkarken nelere dikkat edilmeli , gebelikte tatile çıkmak tehlikeli mi , kadın sağlığı

Google Haberlere Abone ol
Gebelere yaz tatili önerileri

Gebelere yaz tatili önerileri

Gebelik uzun süren bir süreçtir. 9 ay boyunca gebelik farklı tatil dönemlerine denk gelecektir. Gebelikte tatile çıkma kararı aldıktan sonra öncesinde mutlaka doktora başvurulması gerekir. Doktorunuzdan seyahat edebileceğiniz onayını aldıktan sonra yolculukta tercih edeceğiniz en iyi ulaşım yolu kendi aracınızdır. 2 saat arayla mola vererek sağlıklı bir yolculuk geçirebilirsiniz. Uçak yolculuğu da otobüs yolculuğuna göre daha rahat bir ulaşım aracıdır ancak, 4 saatten uzun sürecek olan yolculuklar için doktorunuza mutlaka danışmanız gerekmektedir.

-          Yolculuk sırasında uzun süre oturmak kan dolaşımını yavaşlatır. Bu durumda vücutta kramplara , bel ağrısına ve yorgunluğa sebep olur.

-          Uçak yolculuğu basıncı ayarlanmış kabinlerde gerçekleştiğinden bu yolculuklarda normal dışı durumların ortaya çıkma çıkma riskini yükselten bir durum olarak kabul edilmez. Fakat uçağa binerken tüm hava yolu şirketleri doktor raporunu görmek isteyecektir. Birçok hava yolu şirketi 34. Haftaya kadar uçuş yapılmasına izin verse de her ihtimale karşılık doktorunuzun onayladığı bir yazılı belgeyi yanınızda bulundurunuz.

-          Gebeliğin son haftalarında uzun yolculuklar yapmaktan uzak durulmalıdır.  Doğum her an başlayabileceğinden bu durum risklidir.

Gebelikte yaz tatili önerileri

-          Tatile çıkmadan önce doktorunuza mutlaka muayene olun.

-          Tatil yapacağınızı yeri hastaneye yakın bir bölgede tercih edin.

-          Tatilde ulaşım olarak kendi aracınızı tercih edin ve mutlaka iki saatte bir mola vererek kısa kısa yürüyüşler yapın.

-          7. Aydan sonra yapılacak uçak yolculuklarında 4 saatten fazla süren mesafelerde damarsal problemlere sebep olabileceğinden tehlike içerir.

-          Güneşte fazla uzun süre kalınmamalıdır. Kemik sağlığı açısından güneş anne adayları için çok önemlidir ancak uzun süre kalmak tehlikelidir ve ciltte kalıcı lekelenmeleri meydana getirebilir.

-          Yazın sıcaklığı vücudu susuz bırakır. Bu yüzden sıvı tüketimine özen gösterilmelidir. 

Yorumlar