Fındık yağının cildimize faydaları

Fındık yağının cildimize faydaları , fındık yağı faydaları , cilt sağlığı , fındık yağı

Google Haberlere Abone ol
Fındık yağının cildimize faydaları
 
Fındık yağının cildimize faydaları


Doymamış yağ bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Fındık yağı kalp ve damar hastalıklarının iyi gelmesinin dışında cilt için de oldukça faydalıdır. Fındık yağı hem yemeklerde hem de cilt bakımı için kullanılmaktadır. Fındık tek başına vücut sağlığı için gerekli olan tüm vitaminleri içerir ve vücudu canlandırır ve besleyici özelliği vardır. Ancak bir de yağı ile kendisinin yarattığı etki oldukça daha etkilidir.

Fındık cinsel sağlık bakımından oldukça etkisi yüksek bir yiyecektir. Libidoyu yükselten fındık bu sayede kalp sağlığını da koruyarak sağlığı olumlu yönde etkiler.

Fındık yağının ciltteki etkileri

-          Fındık kuruyemiş olarak tüketilir. Vücudun direncini arttırır ve zararlı dış etkilere karşı korur.

-          İçeriğindeki E vitamini yağ haline dönüşen fındıktan daha fazla ortaya çıkar ve etkilerini 2 kar daha arttırır. E vitamini vücudu gençleştirici etkisi vardır. E vitamini bakımından yüksek olan vücudun ciltteki yaşlanma oranı çok yavaş olmaktadır. Yaşlanma etkileri gören kişi E vitamini kullanımına başladığında cildin yaşlanma etkilerini hemen hemen durdurmaktadır.

-          Cildin yağ dengesi oranını sağlamak zordur. Vücudun belli bir yağ oranı vardır. Yağ oranının vücutta fazla olması çeşitli problemlere neden olabilir ve bu problemlerle baş etmek kolay değildir. Fındık yağı cildin yağ dengesini oluşturur ve korunmasını sağlar. Bu etkisini ise fındık yağı kullanımını bıraktığınızda dahi etkisini uzun yıllar devam ettirir.

-          Fındığın cildi pürüzsüzleştirici etkisi vardır. Fındık yağını düzenli olarak yağını cildinize uygulayın. Zamanla cildinizdeki pürüzleri yok ettiğini fark edeceksiniz. Fındık yağını cildinize haftada 2 kez uygulayabilirsiniz.

-          Cilt bakımından faydalı olan fındık yağı selülitlere de iyi gelmektedir. Selülitli bölgeye masaj yaparak uyguladığınızda o bölgedeki kan dolaşımını arttırarak selülit görünümünü azaltır ve oluşumunun devam etmesini engeller.

 

 

Yorumlar