Fiji'de de zika virüsüne rastlandı

Fiji Sağlık Bakanı Usamate, ülkede bir kadında Zika virüsüne rastlandığını açıkladı

Google Haberlere Abone ol
Fiji'de de zika virüsüne rastlandı

Yerel basında yer alan haberlere göre, Fiji Sağlık Bakanı Jone Usamate, ülkenin batısında yaşayan bir kadında Zika virüsüne rastlandığını duyurdu.

Usamate, kadının tedavi altına alındığını belirterek "Sivrisineklerle mücadelede önleyici tedbirler konusunda halkı bilgilendiriyoruz. Zika hakkında bilgi sahibi olunması amacıyla bir program uyguluyoruz" dedi.

Bakan Usamate, virüs tespit edilen kadının yaşına, kimliğine ve gebe olup olmadığına ilişkin ise bilgi vermedi.

Zika virüsü Avustralya, Yeni Zelanda, Samoa, Tonga, Marshall Adaları ve Yeni Kaledonya gibi bölge ülkelerinde de görülmüştü.

Brezilya'da Mayıs 2015'te başlayan salgın, sivrisinekler yoluyla neredeyse tüm Amerika kıtasına yayıldı. İlk kez 1947 yılında Uganda'nın Zika ormanlarındaki maymunlarda görülen virüs, Aedes türü sivrisinekler aracılığıyla insanlara bulaşıyor. Ateş, gözlerde kızarma, kusma, döküntü, baş, kas ve eklem ağrısı gibi belirtileri bulunan hastalığın özgün bir tedavisi ve önleyici aşısı bulunmuyor. Özellikle hamileleri tehdit eden virüsün Brezilya'da yenidoğan bebeklerde hızla artan mikrosefali (küçük kafa) vakalarıyla bağlantılı olduğu sanılıyor.

Yorumlar