Duş alırken güzelleşmenin 7 yolu

Duş alırken güzelleşmenin 7 yolu , duş almanın faydaları , cilt sağlığı

Google Haberlere Abone ol
Duş alırken güzelleşmenin 7 yolu

Duş alırken güzelleşmenin 7 yolu

Duş alırken yaptığınız hataların farkında olmayabilirsiniz. Duş alırken yaptığınız bazı hatalarla cildinize zarar verebilirsiniz.

 

Özellikle yaz ayların hemen hemen herkes her gün duş alır. Vücudun ve cildin en iyi şekilde temizlenmeye ihtiyacı vardır.

Banyoda bazı hatalar ile cildinize zarar vermeyin. Duş alırken dikkat etmeniz gereken bazı hususlar!

1. Banyoda sabun kullanmamak şaşırtıcı olabilir, ama gerçekten etkili bir tavsiyedir. Dermatolog Marnie Nussbaum banyoda sabun kullanmanın bir işe yaramadığını ve cildin doğal yağını temizleyerek cildi kuruttuğunu söylüyor. Hatta bazı insanların banyodan sonra hissettiğiniz kaşıntı hissi de buna göredir.

 

Duşta cildinizi temizlemek için yüz ve vücut yıkama jellerini kullanın. Yağ bazlı bir duş jeli yerine su içeren ürünleri kullanarak cildinizin pH 5.5 dengesini koruyabilirsiniz.

 

2. Sabun kadar cildinizi kurutan bir diğer şey banyoda kullandığınız sıcak sudur. Suyun derecesini ne kadar arttırırsanız, cildinize o kadar zarar verirsiniz. Banyoda sıcak suyun altında zevk almak yerine ılık suyla yıkanmaya dikkat edin.

 

3.Dikkat etmeniz gereken bir başka şey de yıkanmak için kullandığımız sabun bezleri ve liflerdir. Banyodan sonra ıslak bırakılan fiber, bez ve keseler bakteri yuvasına dönüşür ve cildinizde mantar oluşumuna yol açar. Lif ve bezlerinizi kullandıktan sonra iyice temizleyip kurutmaya dikkat edin ve yüzünüzü asla onlarla yıkamayın. Bu lifleri yüzünüzde kullanın cildinize büyük zarar verir ve pH dengesini bozar. Yüzünüzü yıkarken ellerinizi kullanarak temizleyebilirsiniz.

 

4. Birçok insan şampuanı doğru şekilde kullanmaz. Şampuanı saç uçlarına uygulamak yerine saç derinize ve diplerine uygulamaya özen gösterin.

 

5. Banyoda jilet kullanımını banyonun sonuna bırakın. Böylece, Gözenekleriniz açılacak, tüyleriniz ve kökleri yumuşayacaktır. Suyla temizlenen ve açılan cildinizi temizlendikçe kısık olmadığını fark edeceksiniz.

 

6. Dermatolog Dr.Nussbaum banyoda uzun süre kalmamayı tavsiye ediyor. İdeal banyo süresi 10 ve 15 dakika arasında değişmelidir. Banyoda daha uzun süre kaldığınız zaman cildinizi doğal yağlarından ayırmış olursunuz. Bol köpüklü uzun duşlarınızı kendinizi şımartmak istediğiniz tatil günlerinize ayırın

 

7. Banyodan çıkınca bir havluyla cildinizi kurulamak yerine cildinize hafifçe vurarak vücudunuzu kurulamaya çalışın. Dr.Schlessinger havluyla cildinizi ovalarken aslında cildi incittiğinizi söylüyor. Kurulandıktan hemen sonra cildinizdeki epidermal bariyeri korumak ve nemi içeri hapsetmek için hemen nemlendirici losyon sürmelisiniz.

Yorumlar