Doğal yollarla zayıf tırnakları güçlendirmek

Doğal yollarla zayıf tırnakları güçlendirmek , tırnakları güçlendirmenin yolları

Google Haberlere Abone ol
Doğal yollarla zayıf tırnakları güçlendirmek
 Doğal yollarla zayıf tırnakları güçlendirmek

Tırnaklar saçta ve ciltteki keratinden ve proteinden oluşur. İlerleyen yaş , hastalık ve çevre gibi çeşitli faktörler tırnakların kırılmasına ve zayıflamasına neden olur.

Doğal yöntemlerle tırnakları kuvvetlendirmek için doğal yollar mevcuttur. Herhangi bir sebeple zayıf tırnaklardan şikayetçiyseniz doğal yöntemlere başvuruda bulunabilirsiniz.

Günde birkaç defa ellerinize ve tırnaklarınıza nemlendirici krem sürün. Özellikle bunu ellerinizi yıkadıktan sonra uygulayın.

Geceleri nemlendirici kullandıktan sonra eldiven takarak uyuyun. Eldiven nemini kaybetmemeyi ve tırnakların kuruyup kırılmamasına yardımcı olur.

Sürekli üst üste oje sürmeyin. Arada tırnaklarınızın nefes almasını sağlayın. Tek kat cila çekmek tırnaklarınızın nemini korumasına yardımcı olabilir.

Zeytin yağı ve limon suyu: Birkaç damla limon suyuna bir çorba kaşığı zeytin yağı karıştırın. Bu karışımı tırnaklarınızın üzerine ve içine doğru sürün. Gece eldiven takarak bu uygulamayı haftada 2 defa uygulayabilirsiniz.

Limon suyu ve tuz: 1 kaşık limon suyunu ve bir miktar tuzu karıştırın. Bir fırça ile tırnaklarınızın üzerine sürerek 15-20 dakika kadar bekletin. Bu uygulamayı haftada 2 -3 defa tekrarlayabilirsiniz.

Kırmızı acı biber: 2 yemek kaşığı soğuk su, bir çay kaşığı krema ve yarım çay kaşığı kırmızı biberi karıştırın. Elde ettiğiniz karışımı tırnaklarınızın üzerine ve içine sürün ve 15-20 dakika kadar bekletin. Bu karışımı uygularken bekleme süresinde elinize eldiven takın. Bu uygulamayı yalnızca ayda 1 defa tekrarlamanız önerilir.

Deniz tuzu: Ilık suyu bir kase doldurun ve üzerine deniz tuzu ilave edin. Ardından tırnaklarınızı 20 dakika karışımın içinde bekletin. Bu uygulamanın ise 10 günde bir kez tekrarlanması önerilir.

 

 

 

 

 

Yorumlar