Diyabete karşı en etkili 5 meyve

Diyabete karşı en etkili 5 meyve , diyabet , diyabet hastalığı , diyabet hastalığından korunmanın yolları , kalorisi düşük meyveler

Google Haberlere Abone ol
Diyabete karşı en etkili 5 meyve

Diyabete karşı en etkili 5 meyve

Halk arasında şeker hastalığı olarak bilinen diyabet organizmadaki tüm organları etkiliyor ve yaşam boyu birçok hastalığa zemin hazırlıyor. Obezite sorunun yıllardır giderek arttığı rakamlar kendini diyabet hastalığında da gösteriyor. Diyabete yakalanan hasta sayısı da her geçen gün artmaya devam ediyor. Aşırı kilo ve hareketsiz yaşam diyabete sebep oluyor. Hastalığın tedavi sürecinde öncelikle kan şekerinin sağlıklı beslenme ve spor ile dengelenmesi hedefleniyor. Bu çerçevede meyvelerin içerdiği şeker oranları ve buna bağlı olarak değerlendirilen qlisemik endeks değeri açısından doğru yönlendirilmesi gerekir. Beslenme ve diyet uzmanı Oktay Torluoğlu bazı meyvelerin bağışıklığın zayıfladığı dönemde masa örtülerinden eksik edilmemesi gerektiğini vurguluyor. diyetoloq Torluoğlunun diyabet hastaları için bağışıklığı güçlendiren 6 meyvenin listesini sunar:

Nar

İçerdiği antioksidan sayesinde diyabetten kansere kadar pek çok hastalığa karşı koruyucudur. Narın içerisindeki bileşenlerden tam olarak faydalanmak için beyaz yerleri ile beraber tüketilmelidir. 1 adet orta büyüklükteki nar günlük C vitamini ihtiyacını karşılar.

 

Kızılcık

Kızılcık şifa kaynağıdır. Hem hücreleri yenileyici hem de bağışıklık sistemini düzenleyen etkisi vardır. Tadından dolayı tüketimi çok tercih edilmese de taze kızılcık kurusu ve şurubu ile karıştırıldığında daha faydalıdır.

Ahududu

Kandaki şeker oranını düşürücü , bağışıklık sistemini güçlendiren özelliği bulunan ahududu A , E vitaminleri, folik asit , magnezyum , postasyum ve demir bakımından zengindir. İçerisindeki antioksidandanlar sayesinde zehir atıcı etkisi vardır. Ahududun ayrıca ateş düşürücü özelliği de vardır.

Tarçınlı ayva

Şeker bakımından düşük olan ayva diyabet hastaları için son derece meyve olan ayvanın üzerine tarçok eklenerek tüketildiğinde daha fazla faydası vardır. Kan şekerinin düşmesine yardımcı olan ayva yüksek lif oranı sayesinde kan şekerinin birden yükselmesini önler.

Kivi

Düşük glisemik içeren yiyecekler henüz ilerlemeyen diyabet hastalarının şekerinin kontrolünü kolaylaştırır. Kivi C vitamini bakımından zengindir. Ayrıca kalsiyum , potasyum , demir ve magnezyum gibi mineraller bakımından da zengindir. Hastalıkların oluşma riskini azaltır. Günde 1 adet tüketilmesi önerilir.

 

 

 

Yorumlar