Detoks diyeti ile zayıflayıp güzelleşin

Detoks diyeti ile zayıflayıp güzelleşin , detoks , detoks diyeti

Google Haberlere Abone ol
Detoks diyeti ile zayıflayıp güzelleşin

Detoks diyeti ile zayıflayıp güzelleşin

 

Detoks vücuda giren tüm zehirli maddeleri temizleyen kısa vadeli perhizdir. Bu kısa süre içinde sindirim ve boşaltım sistemlerinin gergin faaliyetine ara verilir. Böylece, organ ve dokularda biriken zararlı maddeler vücuttan arındırılır. Detoks hem sindirim sistemini geliştirir, hem de düşük kalorili gıdalar aldığınız için fazla kilolardan kurtarır.

 

Detoks diyeti nedir?

Detoks diyetinin çeşitli türleri vardır. Detoks bir günlük , bir haftalık ya da iki haftalık da olabilir. Detoks diyeti yaparken diyete sadık kalmalı, sabırlı ve kararlı olmalısınız. Bu pehrizde amaç sindirim sistemini sakinleştirerek vücudun bu etkinliğe sarf ettiği enerjiyi sağlamak, toksinleri vücuttan atmak, hücreleri yenilemek ve zayıflamaktır.

 

Detoks pehrizlerinin çok çeşitli reçeteleri olduğu için herkes kendisine en uygun olan detoksu seçebilir. Ama öncelikle mutlaka bir uzmana danışmalıdır.

 

Detoks diyeti hangi besinler içerir?

Tüm donmuş, ya da taze meyveler, meyve suları, kızılcık, hurma, kuru üzüm gibi kurutulmuş meyveler, karnabahar, marul, soğan, sarımsak, enginar, pancar, havuç veya ıspanak gibi koyu yeşil yapraklı sebzeler, deniz ürünleri, siyah pirinç, yulaf, buğday, esmer ekmek, makarna, bezelye, mercimek, fasulye, badem, ceviz, kabak çekirdeği, susam gibi besinler detoks diyetinde yer alıyor. Zeytin ve bitkisel yağları da detoks diyeti esnasında rahatlıkla tüketilebilir.

 

Detoks diyetinde yağsız pişirilmiş yemekler, püreler, bitki çayları ve su da yer alıyor. Bu besinler özellikle yorgun cilde kısa sürede iyi gelir, insanı hafif tutarak ruhen de kendini mutlu hissetmesini sağlar. Kısacası, detoks vücudu hem temizleyen, hem canlandıran, hem de kilo verdirerek rahatlatan bir diyettir.

 

Detoks reçetesi

 

Sabah:

Karışık meyvelerle hazırlanmış ve taze sıkılmış meyve suyu

Bir adet dilimlenmiş armut

 

Öğle:

Brokoli çorbası

Az zeytinyağı ve sirkeyle hazırlanan sebze yemeği

Bol kepekli bir dilim ekmek

Bir porsiyon taze meyve

 

Akşam:

Buharda pişirilmiş kabak

Az zeytinyağı ve sirkeyle hazırlanan salata

Bir dilim kepekli ekmek

 

Yatmadan birkaç saat önce:

Bitki çayı

Detoks sırasında sindirim uzun vadeli ve zor olduğu için özellikle kırmızı et çeşitlerinden ve hayvansal gıdalardan uzak durmak gerekir. Detoks diyeti boyunca tütün ürünleri, alkol, kafein içeren içeceklerde dahil gazlı ve tatlı suların tüketimi kesinlikle yasaktır.

Yorumlar