Çocuklarınızı bulaşıcı siğillerden koruyun

Okulların açılmasına az kaldı. Bulaşıcı hastalık olan siğillerden korunmanın yolları.

Google Haberlere Abone ol
Çocuklarınızı bulaşıcı siğillerden koruyun
Uzmanlar, siğillerin özellikle ilköğretim döneminde çocuklarda çok rastlanan human papilloma virüsünün meydana getirdiği, yaygın olarak el ve ayakta görülen bir cilt hastalığı olduğuna dikkat çekti. Siğillerden korunmak için el ayak yıkama ve sabuna dokunulması gerektiğini anlatan uzmanlar, temizliğe dikkat edilmesi uyarısında bulundu.

Daha çok çocukluk çağı hastalığı olan siğiller, el ve ayakta görülmesine rağmen vücudun diğer bölgelerinde özellikle yüz ve genital organlarda da görülüyor.

Siğillerin oluşma nedenleri ve tedavi süreciyle ilgili açıklamada bulunan Acıbadem Kayseri Hastanesi Dermatoloji Uzmanı Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, siğillerin en önemli bulaşma yollarından biri kişisel hijyene özen gösterilmemesi olduğunu ifade etti.

Tümtürk, siğilleri önlemek için dikkat edilmesi gerekenleri şöyle sıraladı:

* El, ayak temizliği, su ve sabuna dokunma alışkanlığı pek çoğumuzu bu ve benzeri cilt hastalıklarından koruyacak en temel alışkanlıklardan biridir.

* Kişisel eşyaların kullanımına özen göstermek.

* Terlik, ayakkabı, çorap benzeri eşyaların temizliğine dikkat etmek.

* Havuz, hamam, kaplıca gibi ıslak zeminli alanlarda kendi terliklerimizle dolaşmak, çıplak ayakla gezmemek, kendi havlumuzu kullanmak.

* Kuaför işlemlerinde (kaş alma, yüz bakımı ve temizliği) hizmet aldığımız yerlerin temizliğine dikkat ederek kendimize ait ürünlerin kullanılmasını sağlamak (cımbız, manikür seti) gibi basit ve temel yöntemler bizleri siğil gibi hastalıklardan korumak için belli başlı önlemlerdir.

Siğiller tedavisi mümkün bir hastalık olduğunu aktaran Dr. Ayşe Gökçe Tümtürk, "Ancak erken teşhis oldukça önemlidir. Hastalığın yaygın olmaması hem hasta hem hekimin işini kolaylaştırır. Bu açıdan siğil fark edildiği anda kendiliğinden geçmesini beklemeden (yayılma riski artıyor olacaktır) bir sağlık kuruluşuna başvurup tedavi bitene kadar söylenenler uygulanmalıdır." dedi.

Yorumlar