Çocukları bu çikolatadan uzak tutun

ABD'de yaşanan vahim olayda dedesi tarafından alınan sürpriz yumurta oyuncağının küçük bir parçasını yutan çocuk kurtarılamadı.

Google Haberlere Abone ol
Çocukları bu çikolatadan uzak tutun
ABD 'de dedesinin 3 yaşındaki torununa aldığı süpriz yumurta hayatının sonu oldu. İçinden çıkan oyuncağı büyük bir heyecanla açan çocuk oyuncağı ile oynamaya başladı bir anda hareketsiz kalan çocuğa annesi ve desi müdehale etti fakat yetersiz kaldı. Hastaneye kaldırılan çocuk uzun süre nefes alamadı.

Ebeveyn kontrolü şart

Süpriz yumurtanın içinden çıkan oyuncağın küçük tekerlek parçası boğazında kalan çocuğun beynine uzun süre oksijen gitmeyince çocuk komada uzun süre tedavi gördü. Yapılan tüm müdehalelere rağmen çocuk kurtarılamadı.
Uzun yılardır çocukların en çok sevdiği çikolatalardan biri olan Sürpriz yumurta ve içinden çıkan binlerce minik farklı oyuncak çeşidi ile hem annelerin hem de çocukların dikkatini çekiyor.
  


İlk yardım

Tam tıkanma varsa çok acil ilk yardım 112’yi arayın. Çocuk nefes alabiliyor durumdaysa, çok kıpırdatmadan sağlık ekiplerinin gelmesini bekleyin. Tam tıkanıklık var ve morarma başladıysa bunları uygulayabilirsiniz:
Yeni doğanda bebek on kol üzerine yüzü aşağı bakacak şekilde, kafası daha aşağıda olmak üzere yatırılır.



Üzerine yatırılan kolun işaret parmağıyla ağız açık tutulabilir. Sırtına 3-4 kez kuvvetlice, basınç yönü aşağı olacak şekilde vurulur. Bu şekilde akciğer içinde basınç yaratılmış olur, ve cismin basınçla dışarı atılması sağlanabilir.



Daha büyük çocuklarda, çocuğun kürek kemiklerinin ortasına yani sırtına 1-2 kez yukarı doğru kuvvetlice vurulur. Fayda etmezse, çocuk kucağa oturtulur ve yumruğunuzu göğüs kafesinin hemen altına yerleştirilir. Basıncın yönü yukarı olacak şekilde ard arda 2-3 kez basınç uygulanır.

Yorumlar

Aydın Bu yöntem ile çocuğumu Rabbimin izni ile kurtardım