Çocuk resmini paylaşırken bir kez daha düşünün!

Sosyal medya üzerinden dikkatsiz atılan her adım çocukların güvenliğini tehlikeye sokuyor

Google Haberlere Abone ol
Çocuk resmini paylaşırken bir kez daha düşünün!
Rabia Güner / Sonhaberler / Haber Merkezi

Araştırmalar, ebeveynlerin çocuklarının resimlerini sosyal medya üzerinden paylaşırken bir kez daha düşünmeleri ve risklerini hiç bir zaman akıllarından çıkarmamaları gerektiğini ortaya koydu. Son araştırmalar gösterdi ki sosyal medya üzerinden paylaşılan fotoğraflar kötü amaçlı yazılımlar ve kötü amaçlı kişiler tarafından rahatlıkla kullanılabiliyor.

Dr. Bahareh Keith 21 Ekim 2016 tarihinde katıldığı San Fransisco Ulusal Pediatri toplantısında, sosyal medyada yayınlanan çocuk resimlerinin pedofolilere hizmet eden pornografi sistelerinde paylaşıldığını ve çocukların bütün yaşamları boyunca bundan büyük zarar gördüklerini açıkladı.

Bütün bu zararlardan kaçınmak için ilk adım çocuğa da söz hakkı vermek olduğuna değinen Florida Üniversitesi Hukuk Profesörü Stacey Steinberg, özellikle annelerin çocuklarının
resimlerini paylaşmaktan sakınmaları gerektiğini belirtti.

Özellikle sitelerin gizlilik politikalarının iyi araştırılması ve öğrenilmesi gerektiğine değinen Steinberg, yine de ebeveynleri çocukların bilgilerini paylaşmaktan sakınmaya davet etti.

Dr. Keith ise ebeveynelere çocuklarının isimlerini arama motorlarında ara sıra aratarak herhangi biryerde bilgilerinin olup olmadığınını kontrol etmeleri konusunda tavsiyelerde bulundu.

Ayrıca, çocukların lokasyonlarının online paylaşılmaması gerektiğine değinen Keith herhangi bir devlet kurumu ile çocuklarının reismlerini paylaşırken de dikkatli olunması gerektiği hususunda uyardı.

Amerika'da yapılan araştırmalar bebeklerin ilk doğduğu andan 24 saat içinde dijital ayak izlerinin paylaşma oranını yüzde 92 olarak gösterdiğine dikkat çeken konuşmasında, bunun çocukların başına gelebilecek kötü olaylara zemin hazırladığını belirten Keith, "Atacağınız her adım çocuğunuz güvenliğini tehlikeye düşürübelir" dedi.

Keith, yaptığı açıklamalarda, sosyal medya üzerinden sevinçleri hüzünleri ve mutlu anları paylaşmak o an için hoş gelebilir ama soyal medya üzerinden atılan her adım çok dikkatli atılmalı, diye konuştu. 

Dr. Keith, "Çocukların gelecek yaşantısı ve güvenliği online yaşamda gösterdiğimiz hassasiyete bağlı" diye devam etti. 

Yorumlar